Are cinci carti lansate si trei casnicii esuate. Povestile de viata ale scriitoarei Ioana Lee sunt, insa, demne de filme de comedie. Se intalneste cu toti liderii politici din Romania, ba chiar a vrut sa-i trimita un pachet cu mancare fostului presedinte Ion Iliescu. A fost maritata cu un print japonez, iar dupa divort nu a plecat cu nimic! I-a ramas insa obiceiul de a-si face masti cu gainat de privighetoare. Dupa cel mai recent divort de un fost politician american, Ioana a ramas cu un penthouse intr-o zona buna a Washingtonului. A avut un soc atunci cand a aflat ca ciorba se face cu apa! Familia ei s-a dezis de ea din cauza modului indraznet in care-si traieste viata.

Scriitoarea Ioana Lee traieste o viata care s-ar putea asterne in mai multe romane. A lansat cinci pana acum, dar povestile ei de viata sunt de prima pagina a tabloidelor. Locuieste de 16 ani in Washington si se invarte in cercurile inalte ale oamenilor politici. Ba chiar a divortat recent de cel de-al treilea sot, un fost politician. Ioana e prezenta la toate receptiile oficiale din cadrul Ambasadei Romaniei, acolo unde a intalnit si prim-ministri, dar si pe presedintele tarii. Amabila, Ioana l-a intrebat de soarta lui Ion Iliescu si daca poate sa-i trimita un pachetel cu mancare.

”Zic, dumneavoastra ati auzit de un domn care a fost presedinte pe vremuri, aveam eu 17 ani, Ion Iliescu? Omul se uita la mine, abia isi tine rasul… si il intreb: il cunoasteti? Da… Zic, are nevoie de mancare, de ajutor? Eu nu stiu, nu mai stiu nimic ce se intampla. As vrea sa-l ajut daca se poate”, povesteste Ioana discutia cu actualul presedinte.

A plecat fara o letcaie dupa divortul de printul japonez

La cei 40 si ceva de ani, Ioana a bifat trei casnicii si tot atatea divorturi. La 25 de ani s-a maritat cu un print japonez. Traditiile si eticheta pe care trebuia s-o poarte cu mandrie au devenit un calvar pentru Ioana. ”Aveam parul foarte lung, culoarea naturala, negru, trebuia spalat de doua ori pe zi, dimineata si seara. Seara trebuia sa fiu imbaiata de catre mama soacra. Lucru pe care l-am refuzat! Nu trebuia sa port kimono in fiecare zi”, spune Ioana Lee.

”Trebuia sa am foarte multe prosoape, multe straturi, erau cinci persoane care te imbracau. Dupa toate aceste aranjamente, du-te si mai respira. De mers la toaleta, trebuia sa astept pana a doua zi, pentru ca nu aveai cum sa-ti mai ridici… Printre atatea perne cred ca avea loc si un pampers. Eu am sugerat, nu va suparati, eu pun un pampers sa ma descurc, altfel nu mai fac fata”, a continuat femeia.

Mai spune ca a plecat fara niciun ban sau obiecte de valoare. ”Nu am acceptat nimic din partea familiei japoneze. M-au sfatuit sa plec cu demnitate. Eh, demnitatea nu-ti plateste chitantele”, rememoreaza Ioana Lee.

Ultimul divort i-a adus un penthouse in Washington

Cel mai recent divort, de un politician si om de afaceri din State, i-a adus multa durere, dar si un penthouse de lux intr-o zona buna in Washington. ”E un lucru dureros sa vorbesc despre asta pentru ca este inca foarte recent. Dar, pe de alta parte, am fost oarecum binecuvantata pentru ca, desi am avut trei casnicii, am avut marea sansa de a fi casatorita cu oameni de calitate. Iar tristetea divorturilor mele consta in faptul ca nu am divortat niciodata pentru ca nu i-am mai iubit. Nu am mai putut trai, cel mai greu mi-a fost cu printul japonez, e adevarat”, a dezvaluit Ioana.

La gatit nu exceleaza… salata de boeuf i-a iesit ca un soi de inghetata de maioneza si a inovat modalitatea de a face ciorba fara apa. ”Am facut si ciorba taraneasca si nu iesea. Am pus toate ingredientele, le-am taiat, aveam o carte de bucate, dar nu iesea ciorba la suprafata. A inceput sa iasa fum si am sunat-o pe mama. Ma intreaba, ai pus ulei, ai pus aia? DA! Inseamna ca n-ai pus destula apa. Doamne, ce sa caute apa la mine in ciorba? Eu vreau esenta. Am fost convinsa ca toata zeama aia gustoasa iese din legume, din pui. De unde sa stiu ca puiul trebuie sa mai fiarba si el. Am mai invatat, acum sunt femeie mai serioasa”, a povestit doamna Lee.

Familia din care provine nu i-a inteles pasiunile pentru scris si mai ales pentru modul… neconventional in care pozeaza. Ba chiar unii dintre ei s-au dezis de ea. Mandri ar putea fi de ea pentru ca a scris cinci carti. „19 secrete japoneze pentru o viata mai buna” este cea mai recenta carte a Ioanei, pentru care s-a documentat cativa ani ca s-o scrie. In doar cateva luni, prima editie a fost vanduta ca painea calda. ”Am marea sansa de a proveni dintr-o familie de intelectuali de rasa, rafinati. Care au insistat de cand eram mici, si eram convinsa ca doar astea doua meserii exista, ori esti chirurg, ori esti judecator. Si faptul ca mama era profesoara si educatoare, mereu ii spuneam: «mama, tu de ce nu-ti iei serviciu?» Pentru ca eu nu intelegeam”, a incheiat Ioana Lee. coral