News Flash:

Rovana Plumb, ministrul muncii: Urmarim o crestere cu 400.000 a numarului de salariati

7 Aprilie 2014
973 Vizualizari | 0 Comentarii
Rovana Plumb 1
Ministrul muncii, Rovana Plumb, a declarat, in emisiunea „Dupa 20 de ani“ difuzata duminica de Pro TV, ca se doreste o crestere reala a numarului de salariati de cel putin 400.000 pana in 2016 si de scoatere din zona neagra si gri a economiei a unui numar de pana la un milion.

Scaderea impozitelor pe forta de munca va fi acoperita prin cresterea taxelor pe capital, adica a companiilor.

Citeste si Basescu are „o speranta” cu ministrul Finantelor, Ioana Petrescu

Ministrul muncii, Rovana Plumb, a declarat, in emisiunea „Dupa 20 de ani“ difuzata duminica de Pro TV, ca se doreste o crestere reala a numarului de salariati de cel putin 400.000 pana in 2016 si de scoatere din zona neagra si gri a economiei a unui numar de pana la un milion.

In prezent sunt circa 4,4 milioane de salariati in economie, la o populatie activa de 10 milioane de oameni. In decembrie 2008 a fost atins un varf de 4,9 milioane de salariati.

„Asa ne-am angajat“, a adaugat demnitarul cu referire la faptul ca atingerea acestor obiective este parte a programului de guvernare.

Rovana Plumb a precizat, pe de alta parte, ca in 2013 au fost „consolidate“ 78.000 de locuri de munca, acesta fiind soldul dintre numarul de noi locuri de munca create si cele desfiintate prin diferite forme. Potrivit ministrului muncii, intentia este de a creste numarul locurilor de munca nu doar pe zona de servicii, ci si in cea a economiei sociale. In acest context, ministrul muncii a amintit ca este in lucru Legea economiei sociale.

Citeste si Rovana Plumb: Guvernul nu renunta la reducerea CAS, in ciuda recomandarii FMI

„Asta inseamna ca vrem sa implicam mai mult societatea civila“, a explicat Plumb, potrivit careia una dintre prioritati este legata de crearea locurilor de munca in zona economiei sociale.

In dorinta de a creste numarul de angajati in economie, guvernul Ponta are mai multe programe de imprumut si garantare a creditelor si investitiilor.

Romania are 4,4 milioane de salariati care sustin 5,3 milioane de pensionari, un model economic care in timp nu va mai fi viabil.

La 4,4 milioane de angajati, 1,2 milioane lucreaza in sectorul de stat.

Rovana Plumb spune ca planul guvernului este de a creste salariul minim de la 850 de lei (900 de lei de la 1 iulie) pana la 1.200 de lei pana in 2016.

Citeste si PNL: Ponta isi bate joc de pensionari incercand sa-i pacaleasca cu majorari

De asemenea, intentia guvernului este de a reduce taxarea pe forta de munca - reducerea CAS cu 5 puncte procentuale, deficitul de venituri fiscale urmand sa fie acoperit prin taxarea capitalului, adica a companiilor.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

scaderea impozitelor cresterea taxelor ministrul muncii salariati
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0925 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021331 (s)