News Flash:

Rugaciunea parintelui Arsenie Boca. Rostiti-o cand simtiti ca nu mai aveti putere

19 Martie 2015
1847 Vizualizari | 2 Comentarii
Arsenie Boca
Unul dintre cele mai venerati calugari din Romania, Arsenie Boca a lasat in urma marturii, pilde si profetii care inca ii uimesc pe credinciosi. Mai putin este cunoscut faptul ca a lasat si o rugaciune.

Rugaciunea de dimineata a parintelui Arsenie Boca

Arsenie Boca este autorul si a unei rugaciuni de dimineata. A fost publicata de cateva ori de-a lungul timpului, iar noi prezentam textul trimis de Gheorghe Moraru si Maica Eftimia Ciungan de la Manastirea Hurezu si aparut pe site-ul crestinortodox.ro.

Uitati pentru trei minute de problemele imediate si cititi rugaciunea de mai jos cu liniste in suflet, avand in vedere ca suntem in Postul Pastelui. Veti remarca forta din spatele cuvintelor. Puteti pastra rugaciunea pentru dumneavoastra si sa o spuneti atunci cand simtiti nevoia.

Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-ma ca astazi toata ziua sa ma lepad de mine insumi, ca cine stie din ce nimicuri mare vrajba am sa fac si astfel, tinand la mine, sa Te pierd pe Tine.

Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-mi ca rugaciunea Preasfantului Tau nume sa-mi lucreze in minte mai mult decat fulgerul pe cer, ca nici umbra gandurilor rele sa nu ma intunece, caci iata pacatuiesc in tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, ca umblam impiedicandu-ne prin intuneric. Patimile au pus tina pe ochii mintii, uitarea s-a intarit in noi ca un zid, impietrind in noi inimile noastre si toate impreuna au facut temnita in care Te tinem bolnav, flamand si fara haina, asa risipind in desert zilele noastre, umbriti si dosaditi pana la pamant.

Doamne, Cel ce vii intre oameni in taina, ai mila de noi si pune foc temnitei, aprinde dragostea in inimile noastre, arde spinii patimilor noastre si fa lumina sufletelor noastre. Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, vino si Te salasluieste intru noi, impreuna cu Tatal si cu Duhul Tau cel Sfant. Caci Duhul Sfant se roaga pentru noi cu suspine negraite, cand graiul si mintea raman neputincioase.

Doamne, Cel ce vii in taina, ai mila de noi, caci nu ne dam seama cat suntem de nedesavarsiti si cat esti de aproape de sufletele noastre si cat ne departam noi prin pacatele noastre.

Ci lumineaza lumina Ta peste noi, ca sa vedem lumina prin ochii Tai, sa traim in veci prin viata Ta. Lumina si Bucuria noastra, slava Tie! Amin.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

arsenie boca rugaciuni dimineata manastirea hurezu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1058 (s) | 23 queries | Mysql time :0.041397 (s)