News Flash:

Sa decojim sau NU coaja fructelor si legumelor? Iata ce ne recomanda specialistii

20 Februarie 2014
2489 Vizualizari | 0 Comentarii
Multi dintre noi inca decojim fructele si legumele, fara sa ne gandim prea mult, insa pierdem mult din aportul lor nutritional facand asta.

De exemplu, merele: coaja poate contine de pana la noua ori mai multi antioxidanti decat pulpa. Cunoscuti sub denumirea de polifenoli, acesti antioxidanti ajuta in lupta cu bolile de inima si cu unele tipuri de cancer.

Citeste si: Efectul minune al merelor impotriva colesterolului

Cercetatorii americani considera ca acesti antioxidanti pot, de asemenea, ajuta la diminuarea inflamatiei in cazul bolilor autoimune, precum colita. Analog, prepararea in coaja a unor radacinoase precum cartofii ajuta la pastrarea unei mai mari cantitati de vitamina C. Este vreun risc in a ingera coaja?

Nu, este de parere Food Standards Agency, desi ne sfatuieste sa spalam toate fructele si legumele inainte de a le consuma, cu exceptia celor ambalate, pe care este specificat ca se pot consuma direct. Motivul: pamantul de pe ele poate gazdui bacterii nocive.

Citeste si: 7 motive sa mananci MANDARINE zilnic in sezonul rece

sursa:obiectiv.info
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

fructele legumele nutritional coaja antioxidanti bacterii nocive
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0653 (s) | 23 queries | Mysql time :0.010264 (s)