Sala de evenimente a cântăreţei de muzică populară Angela Rusu, din Gherla, care a ars sâmbătă în totalitate, avea o suprafață de 1.000 m și o capacitate de 400 de persoane. 

Potrivit ISU Cluj, în urma verificărilor la Compartimentul Avize-Autorizații s-a constatat că, pentru sala de evenimente de la adresa de mai sus nu a fost emisă autorizație de securitate la incendiu, iar cauza probabilă a incendiului ar fi un scurtcircuit electric la instalația de climatizare.

"Concomitent cu desfășurarea activităților de cercetare a cauzei probabile de incendiu, a fost întocmită o Notă de control finalizată printr-un proces verbal de constatare și sancționare, fiind aplicată amendă, conform Legii 307 din 2006 actualizată, în cuantum de 50000 lei pentru funcționare fără autorizație de securitate la incendiu. În urma constatărilor, vor fi informate Inspectoratul de Stat în Construcții și primăria municipiului Gherla", a mai precizat ISU Cluj.

La stingerea incendiului care a cuprins, sâmbătă, sala de evenimente din Gherla, au intervenit 5 echipaje ISU cluj și 4 echipaje SVSU Gherla. Sala aparţine cântăreţei de muzică populară Angela Rusu şi a fost inaugurată în luna mai 2019, în urma unei investiţii de 650.000 de euro.

coral