Salariile fotbalistilor vor fi afectate de coronavirus, spune presedintele Sindicatului fotbalistilor amatori si non-amatori, Emilian Hulubei.

Remuneratia unora dintre fotbalistii din ligile inferioare, a doua si a treia, vor avea de suferit din pricina pandemiei de coronavirus, a explicat Emilian Hulubei la Digisport.

„Exista cluburi la Liga 2 si Liga 3 care spun ca vor plati jucatorii la 50% luna asta. Trebuie sa vedem. Din punct de vedere legal, deocamdata nu este posibil. Sunt situatii exceptionale si se vor lua masuri exceptionale. Nu este vina nici a jucatorilor, nici a cluburilor. Va trebui sa ne asezam la masa si sa luam decizii care nu se vor baza pe regulamente. Va fi o situatie de compromis. Trebuie sa inteleaga ca pierderile vor fi suportate de ambele parti”, a spus Hulubei.

Presedintele AFAN a mai spus ca o problema o reprezinta situatia fotbalistilor aflati la final de contract.

„Vor trebui prelungite contractele jucatorilor. Exista o mare problema, nu se poate face asta unilateral. Trebuie prelungite prin negociere, de asta spun ca e ceva serios si trebuie discutat. Ce se intampla daca va trece de luna iunie?!”, a adaugat el.

coral