News Flash:

SC BERG SISTEM GAZ SA, responsabila pentru exploziile de acum trei ani dintr-o discoteca din Sighetul Marmatiei, cere astazi Curtii de Apel Cluj stramutarea la o alta instanta egala in grad

13 Octombrie 2015
1380 Vizualizari | 3 Comentarii
Cei 13 inculpati din dosarul exploziilor care au distrus o discoteca din Sighetul Marmatiei au inaintat Curtii de Apel Cluj o cerere de stramutare a procesului la o alta instanta egala in grad, CA Cluj urmand sa se pronunte in cursul zilei de astazi cu privire la temeinicia motivelor invocate si admisibilitatea cererii.

la inceputul anului 2012, doua explozii se produceau intr-o discoteca din Sighetu Marmatiei, sapte persoane fiind ranite in urma primei explozii, care a avut loc in jurul prei 01:00, si inc 10 dupa ce-a de a doua explozie, care s-a produs in jurul orei 10:30 dimineata. 

Societatea SC BERG SISTEM GAZ SA, responsabila cu mentenanta conductelor de gaz,  a ajuns sa fie cercetata pentru proiectarea, verificarea si realizarea retelei de distributie a gazului natural in orasul Sighetu Marmatiei, in perioada 2005-2011, pe mai multe tronsoane, precum si a unor bransamente, fara respectarea reglementarilor tehnice privind stabilitatea si rezistenta, acestea putand sa produca mai multe consecinte deosebit de grave.  Totodata, s-a constatat ca proiectarea si verificarea  in instalarea retelei de distributie a gazului natural pe strazile Corneliu Coposu si Gheorghe Sincai din Sighetul Marmatiei, precum si a unui bransament la beneficiarul Muzeul Memorial, lucrari efectuate in luna septembrie 2006, nu au respectat reglementarile tehnice privind stabilitatea si rezistenta.

In acest dosar, procurorii solicitasera Tribunalului Bucuresti interzicerea incheierii oricarui act juridic de catre inculpata privind bunul proprietatea acesteia, intitulat "Retea de distributie gaze naturale in municipiul Sighetu Marmatiei", precum si incetarea activitatii de proiectare, executie si distribuire a gazelor naturale, de catre inculpata, pentru o perioada de 60 de zile, precum si obligarea persoanei juridice inculpate la depunerea unei cautiuni. De asemenea, procurorii au dispus efectuarea rapoartelor de constatare medico-legala pentru fiecare persoana vatamata de catre Institutul National de Medicina-Legala "Mina Minovici" Bucuresti, iar persoanele vatamate aflate internate la unitati spitalicesti din Bucuresti au fost audiate, pentru a preciza circumstantele producerii accidentului.

Procurorii au descoperit faptul ca numai Valer Faur a avut pregatirea necesara pentru a lucra in aceste segment de activitate. Mai mult, chiar daca ANRE nu a eliberat licenta de functionare, iar personalul nu era calificat si autorizat, incepand cu primavara anului 2006, cei de la Berg Sistem Gaz au inceput sa instaleze reteaua de distributie a gazului pe mai multe tronsoane din Sighetu Marmatiei. Astfel, firma a devenit atat beneficiar, situatie in care toate procesele-verbale de receptie a lucrarilor, procesele-verbale de lucrari ascunse si procesele-verbale de dat in functiune a conductelor de gaz, erau semnate exclusiv de angajatii SC Berg Sistem Gaz SA, cu o singura exceptie, respectiv dirigintele de santier, Daniel Rasnoveanu, care nu era angajatul firmei.

Potrivit presei vremii,  in perioada 2005-2011 societatea a facut obiectul mai multor controale din partea unor inspectori ai ANRE. Exceptia de la regula a fost facuta in anul 2007, cand verificarile au fost efectuate de alti inspectori decat cei trimisi in mod normal si care au constatat doar defectiuni minore, fiind vorba doar de niste controale "prietenoase". Si astfel, in noaptea de 19 februarie, in jurul orei 1.00, din "amicitie" s-a produs explozia, dupa ce proprietarii unui apartament din imobilul respectiv au avut parte de neputinta crasa si neprofesionalista a muncitorilor necalificati ai firmei cu pricina, cu sase zile inaintea exploziei. Aici facem referire la detectoarele de gaze care au semnalat prezenta gazelor si care au fost declarate ca fiind defecte de lucratorul de la Berg Sistem Gaz, acesta dand vina pe vopseaua lavabila.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Explozii_2
gaz corneliu coposu sighetul marmatiei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

sibnet  | #16657
Cautam colaboratori pentru o activitate desfasurata pe calculator, intr-un proiect ce vizeaza piata electronica de carte. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii trimise prin e-mail. Mesaj la sibnet@usa.com
Monica  | #16660
Oferta-fenomen care a cuprins toata tara! Mai asisti mult timp la extinderea acestui fenomen sau te alaturi si tu si incepi sa castigi bani? Sau vrei sa observi ani de zile de acum incolo cresterea continua a echipei noastre si alte exemple de oameni care castiga bani? Intra in echipa noastra, invata totul de la noi si atinge prosperitatea! Chiar daca acum nu crezi, te vei convinge curand. Dar e mai bine sa te convingi acum! Cere urgent informatii mai multe la adresa de email: lapuste_monica@yahoo.com
Maria  | #16670
Cel mai de forta proiect! Suntem o echipa dinamica si intr-o ascensiune spectaculoasa in toata tara! Inca mai avem nevoie de colaboratori, asa ca va asteptam urgent sa lucrati intr-un mediu al secolului 21 si sa castigati bani cat mai repede! Oferim o seriozitate de fier si cerem acelasi lucru! Solicitati acum detalii la adresa de email:maria.petofi@yahoo.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1410 (s) | 23 queries | Mysql time :0.045600 (s)