Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, vrea sa stabileasca un orar diferit de incepere a cursurilor! Masura aceasta ar fi luata pentru fluidizarea traficului in orase!

In plus, Andronescu a vorbit si despre „cea mai mare vulnerabilitate a sistemului de invatamant”, respectiv liceele tehnologice! Ministrul ar vrea un bacalaureat mai usor pentru elevii de la liceele respective.

Ore diferite de incepere a cursurilor

„Liceul tehnologic este, dupa opinia mea, cea mai mare vulnerabilitate a sistemului de invatamant in acest moment. Ca urmare, incercam sa vedem cum putem sa-l regandim si sa-l transformam in liceu tehnologic dual, cu un Bacalaureat diferentiat.

Este nivelul urmator de pregatire dupa scoala profesionala, si cred ca lucrul acesta trebuie sa-l facem si sa-l restructuram prin lege”, a declarat, miercuri, Ecaterina Andronescu, la intalnirea cu primarii

Ecaterina Andronescu vrea sa reintroduca in scoli fostele laboratoare, in care copiii puteau sa faca experimente la chimie, la fizica, sau sa vada cum arata corpul uman pe interior, la laboratorul de anatomie.

Laboratoare mobile si schimbari la Bac

„Nu mai avem laboratoare in scoli si ma gandesc la o formula sa construim laboratoare mobile si de a deplasa aceste laboratoare de la o scoala la alta (…) Daca am putea sa gandim o formula prin care nu toate scolile sa inceapa la ora 8, sa incercam sa decalam programul si sa nu supra-aglomeram orasul”, a mai precizat Andronescu.

Adio copilarie! Gradinita, obligatorie si pentru copiii de 4 ani

Senatul a aprobat un proiect de modificare a Legii Educatiei care prevede inscrierea obligatorie la gradinita a copiilor mici, incepand cu anul viitor,chiar daca in Romania nu sunt spatii suficiente pentru a-i primi pe toti in gradinite.

In 2020, va fi obligatoriu inscrierea in grupa mare, din 2023 va fi obligatoriu pentru cei cu varsta de 4 ani, iar pentru cei mai mici – pana in anul 2030. coral