Noua scoli din Bucuresti isi suspenda cursurile, vineri si luni, iar 92 vor avea programul scurtat, pentru pregatirea salilor unde vor avea loc alegeri, potrivit unei informari transmise de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).

SCOLI INCHISE DE ALEGERI PREZIDENTIALE 2019. Noua unitati de invatamant din BUcuresti isi suspenda, vineri si luni, cursurile pentru organizarea turului al doilea al alegerilor prezidentiale 2019. Este vorba despre Colegiul National de Muzica George Enescu, Liceul Teoretic Nicolae Iorga, Scoala Gimnaziala Herastrau, Scoala Gimnaziala Nicolae Titulescu, Scoala Gimnaziala nr. 7, Scoala Gimnaziala nr. 179, Scoala Gimnaziala nr. 184, Liceul Teoretic Waldorf, Scoala Gimnaziala nr. 156.

"Suspendarea cursurilor nu inseamna pentru cele noua unitati de invatamant ca elevii nu vor face deloc ore acolo vineri si luni. Cele noua unitati de invatamant au particularitatea lor. Ceea ce trebuie adaugat este faptul ca toate aceste noua unitati vor recupera orele, potrivit unei decizii a CA – ului scolii, insemnand un program stabilit de ei si comunicat elevilor si familiilor", arata ISMB.

In alte 92 de unitati de invatamant din Capitala, programul elevilor va fi scurtat.

Autoritatea Electorala Permanenta informeaza ca Registrul electoral a fost actualizat atat prin importuri de date de la Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date si de la Directia Generala de Pasapoarte, cat si prin radieri ale persoanelor efectuate in cadrul primariilor.

Dupa efectuarea tuturor actualizarilor, situatia numarului de alegatori valabil pentru alegerile prezidentiale din data de 24 noiembrie este urmatoarea:

– numarul total al alegatorilor inscrisi in listele electorale permanente este de 18.217.411 cetateni;

– numarul total al alegatorilor care au dreptul de vot interzis este de 19.186 de cetateni;

– numarul total de cetateni romani cu domiciliul in strainatate care figureaza cu drept de vot la acest scrutin este de 715.064 de persoane;

– numarul total al alegatorilor romani din strainatate care au optat pentru votul prin corespondenta prin inregistrarea pe site-ul www.votstrainatate.ro este de 35.917 cetateni;

– numarul total al alegatorilor romani din strainatate care au optat pentru votul la sectia de votare prin inregistrarea pe site-ul www.votstrainatate.ro este de 33.802 cetateni.

AEP precizeaza ca alegatorii care au domiciliul in Romania si au optat sa voteze in strainatate, atat pentru votul prin corespondenta, cat si pentru votul la o sectie de votare, in numar de 63.362, au fost radiati din listele electorale permanente din Romania pentru acest scrutin. coral