News Flash:

Se dau bani! Romancele care adopta copii mai mari de doi ani ar putea primi 1.700 de lei lunar si concediu

4 Februarie 2016
2169 Vizualizari | 1 Comentarii
copil
Mamele care adopta copii mai mari de doi ani ar putea beneficia de o indemnizatie de aproximativ 1.700 de lei si de concediu de acomodare de un an.

Inca nu e lege, ci doar modificari aduse legii adoptiei, adoptate, marti, de Comisia pentru munca si protectie sociala a Camerei Deputatilor. Deputatii din Comisia pentru munca si protectie sociala a Camerei Deputatilor au amendat proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 273/2004 privind procedura adoptiei, initiat de Guvern, la propunerea deputatilor PNL, pentru ca mamele care adopta copii cu varsta mai mare de 2 ani sa beneficieze de “o indemnizatie de 3,4 ISR (Indicatorul Social de Referinta) si de concediu de acomodare de maxim 12 luni”, acordate la cererea parintelui adoptator, desi Guvernul propusese o perioada de 6 luni. Deputatul PNL Florica Cherches a explicat ca mamele care adopta copii cu varsta mai mare de 2 ani ar urma sa primeasca o indemnizatie de aproximativ 1700 de lei pe luna, iar cele care adopta copii mai mici de doi ani ar urma sa beneficieze de prevederile legii in vigoare, adica de indemnizatia de crestere a copilului.

Potrivit presedintelui Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptiei, Gabriela Coman, proiectul de lege propus de Guvern are ca obiectiv eliminarea obstacolelor care ingreuneaza procedurile de adoptie pentru copiii romani, in Romania.

Proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 273/2004 privind procedura adoptiei, initiat de Guvern, a fost adoptat de Senat, Camera Deputatilor fiind for decizional.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

gabriela coma guvern
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1411 (s) | 34 queries | Mysql time :0.060613 (s)