Primăria Cluj-Napoca a trimis în această săptămână somațiile de desființare a circa 350 de garaje din zona Între Lacuri. Proprietarii acestor garaje au la dispoziție 90 de zile să se conformeze.

Am trimis deja somațiile pentru 353 garaje, iar proprietarii au timp până în luna martie să le desființeze. Aceasta este prima etapă pentru această zonă. Mai sunt 380 de garaje în etapa următoare. Deci desființarea garajelor continuă, până acum s-au desființat aproape 1.000 de garaje”, a declarat primarul Emil Boc la Ziua LIVE.

Cei care au avut garaje și le-au demolat în termen vor primi un loc de parcare, dă asigurări primarul Emil Boc.

Regulile sunt foarte clare pentru cei care au garaj și și l-au desființat voluntar. Aceia primesc în continuare loc de parcare, această regulă se aplică. Deci dacă ai avut garaj, ai primit somație, ți l-ai desființat în termenul legal, vei avea continuitate de proiect”, precizează edilul.

Ce se întâmplă însă cu locurile  nou create, pentru că ponderea este de 3 locuri la 2 garaje demolate. Iar una dintre variantele posibile ar fi scoaterea la licitație după modelul care deja funcționează în Dej.

 ”Aici există discuția cu juridicul pe baza noului cod administrativ. Practic, tot ce apare nou ar trebui să fie organizat printr-o procedură specială, care e prevăzută în codul administrativ. Deocamdată noi ne-am concentrat pe ideea că tot ce există ca și garaj pe care l-ai avut și l-ai eliberat ți se tranformă în loc de parcare, deci ai posibilitatea abonamentului. Pentru locurile nou create se face această analiză potrivit noului cod administrativ. Din această perspectivă analiza juridică nu e finalizată”, continuă Boc.

coral