News Flash:

SECRETELE restaurantelor: Ce NU TREBUIE sa comanzi si cum te pacalesc chelnerii

21 Iulie 2013
674 Vizualizari | 0 Comentarii
Saliva in mancare, lista neagra a clientilor si "ofertele speciale" sunt cateva dintre secretele pe care fiecare persoana trebuie sa le cunoasca atunci cand alege sa cineze intr-un restaurant.

Astfel, folosind informatii din interiorul celor mai importante restaurante din lume, acordate de maestri bucatari si somelieri, scriitoarea Imogen Edwards - Jones a dezvaluit secretele din spatele industriei alimentare, relateaza dailymail.co.uk. Cartea ei "Restaurant Babylon" prezinta cateva lucruri pe care orice client trebuie sa le cunoasca atunci cand merge sa cineze la restaurant.

Potrivit scriitoarei, consumatorii "neavizati" vor comanda intotdeauna ofertele speciale ale restaurantelor, nestiind ca acestea reprezinta mancarea de care bucatarii - sefi vor sa scape cat mai repede.

Un alt subiect important este si cel al alegerii vinului servit. De multe ori, clientii nu vor comanda cea mai ieftina sticla de vin din dorinta de a nu parea zgarciti, mai ales daca seara la restaurant presupune o cina romantica. Astfel, consumatorii vor comanda a doua sticla de vin in ordinea pretului crescator, nestiind ca "strategia" acestora este foarte bine cunoscuta de catre reprezentantii restaurantelor. Tactica patronilor este aceea de a vinde un produs de proasta calitate la pretul unui vin de foarte buna calitate, informeaza rtv.net.

In acest context, scriitoarea precizeaza ca vinul din sticlele pe jumatate consumate va fi vandut a doua zi la pahar.

De asemenea, clientii trebuie sa fie constienti ca orice mancare ar comanda din meniu va contine saliva bucatarului - sef. Bucatarii folosesc o singura lingurita pentru a gusta din fiecare farfurie care urmeaza sa fie servita, totodata, acestia folosind saliva pentru a lipi ornamentele pe farfurie.

"Bucatarii gusta mancarea, orneaza si rearanjeaza ingredientele, astfel incat farfuria sa arate minunat la final. Cum altfel ar putea ca acea petala de trandafir violet sa ramane intacta pe farfuria ta?", spune Imogen Edwards-Jones.

Autoarea vorbeste si despre bucuria patronilor restaurantelor atunci cand clientii lor comanda pizza, supe si mancaruri vegetariene. Astfel de mancaruri costa foarte putin pentru a fi preparate, dar sunt vandute la preturi foarte mari.

Pe de alta parte, clientii nepoliticosi sau nedoriti sunt trecuti intr-o "carte secreta" a restaurantului. Potrivit autoarei, multe restaurante detin o astfel de "lista neagra".

Nota de plata trebuie foarte bine verificata, multi dintre angajatii restaurantelor strecurand elemente care nu au fost comandate de catre clienti, dar introduse pentru a creste profitul localului.

Totodata, ea precizeaza ca este o intreaga "arta" atunci cand se aloca o masa la un restaurant. Astfel, femeile frumoase si vedetele primesc intotdeauna locurile cele mai bune, in timp ce "rusii obezi si oamenii de afaceri chinezi" primesc mesele cele mai retrase din restaurant.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

secretele restaurant edwards jones restaurant babylon
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 33 queries | Mysql time :0.015051 (s)