News Flash:

Seful Comisiei de Etica din Universitatea Bucuresti: Teza de doctorat a lui Oprea e plagiat

4 Septembrie 2015
698 Vizualizari | 0 Comentarii
Gabriel Oprea
Marian Popescu, presedintele Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti, are un verdict transant dupa ce a analizat lucrarea de doctorat a vicepremierului Gabriel Oprea, spunand ca, in mod sigur, este vorba despre un plagiat, zeci de pagini fiind "copiate integral".

Presedintele Comisiei de Etica a Universitatii Bucuresti, Marian Popescu, contrazice, in nume personal, concluzia Consiliului National de Etica din Ministerul Educatiei - singurul organism abilitat la nivel national pentru solutionarea acestor sesizari - in cazul tezei de doctorat "Procedura plangerii prealabile", sustinute de Gabriel Oprea in anul 2000, la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti.

In luna iulie, Comisia pe care Marian Popescu o conduce a decis sa se autosesizeze si sa examineze teza de doctorat a vicepremierului Gabriel Oprea, dupa ce in presa au aparut informatii privind un posibil plagiat.

"Legea ne-a obligat, cum se intampla in cazul demnitarilor, sa transmitem autosesizarea la Consiliul National de Etica. Consiliul National de Etica a dat verdictul atat de rapid, incat nici macar nu am apucat sa le transmitem ce incepuseram noi sa analizam", a declarat Marian Popescu pentru Gandul.

Potrivit acestuia, la Consiliul National de Etica au ajuns atat autosesizarea Comisiei, cat si o sesizare facuta de o alta persoana, dar avand acelasi obiect, iar Consiliul Etica, aflat in subordinea Ministerului Educatiei, a dat rapid verdictul: "Nu se confirma".

"Bibliografia consultata a fost bine valorificata de autor in cuprinsul tezei de doctorat, iar in procesul de documentare au fost selectate si citate din lucrarile folosite idei si informatii semnificative asupra problematicii analizate; (...) indicarea prin notele de subsol a lucrarilor consultate si a autorilor acestora se inscrie in cerintele care trebuie respectate in procesul de elaborare a unei lucrari stiintifice, cerinte impuse de dispozitiile legale in vigoare la data elaborarii tezei", este concluzia Consiliului de Etica.

In acel moment, in lipsa unui temei legal care sa ii permita sa dea un verdict pe lucrarea unui demnitar, Comisia a renuntat oficial sa mai dezbata subiectul tezei de doctorat a lui Gabriel Oprea, spune Marian Popescu. Acesta a continuat insa sa examineze, pe cont propriu, lucrarea de doctorat a vicepremierului si vorbeste, in nume personal, despre concluziile la care a ajuns.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1308 (s) | 23 queries | Mysql time :0.038892 (s)