News Flash:

Seplecan a pierdut prima competitie cu Oleleu pentru conducerea CJ Cluj

19 Februarie 2015
1297 Vizualizari | 2 Comentarii
Magistratul Monica Trofin de la Tribunalul Cluj a anulat miercuri toate hotararile Consiliului Judetean Cluj (CJ Cluj) din vara trecuta, in numar de cinci, prin care consilierul judetean Mihai Seplecan fusese instalat in functia de presedinte interimar, la solicitarea prefectului Ioan Vuscan.

Aparatorii prefectului si ai lui Oleleu au invocat la proces starea de conflict de interese in care s-a aflat Seplecan la numararea voturilor, la hotararea de consiliu prin care a fost destituit Ioan Oleleu din functia de vicepresdinte.

Avocatul lui Seplecan a incercat sa acrediteze ideea ca abia dupa destituirea lui Oleleu si-a depus candidatura, pentru functia de presedinte interimar, la care putea aspira orice coleg, dar adversarii au sustinut ca era de notorietate intentia liberalului de a candida.

Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Respinge exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paratului I.O. Respinge exceptia lipsei de obiect cu privire la HCJ nr185/31.07.2014. Admite actiunea formulata de catre reclamantul Prefectul Judetului Cluj in contradictoru cu paratii Consiliul Judetean Cluj , I.O si M.S. Anuleaza HCJ 169 /11.06.2014 si HCJ 178/11.06.2014 , hotarari care au fost initial obiectul dosarului nr 3574/117/2014 al Tribunalului Cluj. Anuleaza HCJ 183/31.07.2014 , HCJ 184/31.07.2014 si HCJ 185/31.07.2014 , hotarari care au facut initial obiectul dosarului 4494/117/2014 al Tribunalului Cluj, conexat ulterior la prezentul dosar. Fara cheltuieli de judecata. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica din 18.02.2015.

Mihai Seplecan a declarat ca asteapta motivarea deciziei, urmand ca mai apoi, impreuna cu liderii PNL Cluj sa ia o decizie. "Am avut o discutie cu domnul avocat, asteptam ca instanta sa motiveze aceasta decizia, iar dupa ce vom avea acest act, impreuna cu domnul avocat, cu cei doi co-presedinti ai PNL Cluj, Daniel Buda si Marius Nicoara, dar si cu domnul primar Emil Boc, vom decide ce vom face. Adica, sunt doua variante, prima fiind contestarea deciziei Tribunalului la Curtea de Apel, sau nu vom contesta aceasta decizie, dar in acel moment acele decizii ale CJ Cluj devin nule. Apoi, impreuna cu liderii PNL va trebui sa reglementam ceea ce am spus demult, respectiv situatia politica la nivelul judetului Cluj intre PNL si si UDMR. Deoarece la Consiliul Local UDMR joaca cu PNL, la judet sunt pe mijloc si parerea mea este ca trebuie transata  aceasta situatie politica. Daca se transeaza in favoarea PNL, atunci domnul Oleleu poate fi din nou revocat, iar de aceasta data prefectul nu o sa mai poata sa atace decizia.  Intre timp eu imi voi continua activitatea de lider al grupului PNL din CJ pana se va lua o masura politica la nivelul conducerii partidului", a declarat Mihai Seplecan.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

tribunalul cluj cj cluj presedinte interimar ioan vuscan
Distribuie:  
Loading...

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1545 (s) | 32 queries | Mysql time :0.053751 (s)