News Flash:

Serbari populare la Catina, Frata si Feleacu

23 Iulie 2015
1499 Vizualizari | 1 Comentarii
Catina 2
Consiliul Judetean Cluj, impreuna cu Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj si primariile si consiliile locale ale comunelor Catina, Frata si Feleacu invita publicul iubitor de folclor la acest sfarsit de saptamana, la Sarbatoarea „Fiii satului" la Catina, „Jocul satului" la Frata, precum si la Zilele Feleacului.

La Catina, editia a VI-a a manifestarii va debuta duminica, 26 iulie, ora 14.00, cu intalnirea fiilor comunei, premierea cuplurilor care au implinit 50 de ani de casnicie si premierea veteranilor din localitate, supravietuiori din cel de-al Doilea Razboi Mondial. Va urma un spectacol folcloric sustinut de Formatia de dansuri populare „Muguri de catina" din Catina precum si de alte ansambluri din localitatile Budesti, Buza, Camarasu, Ceaba, Feldioara, Sarmasu si Mociu. Totodata pe scena vor urca solistii: Carina Moldovan, Ioana Unguresan, Claudia Pavel, Albert Zoltan, Ana Szilagyi, Ana Trombitas, Doina Palacean, Adina Varga, Maria Baraian, Alina Lung, Daria si Dragos Kirali, Remus Ovidiu Rostas si solistii instrumentisti: Catalin Muresan, Alexandra Tofan si Ioana Dan. Invitatul special la sarbatoare este interpreta Ana Ilca Muresan. De la ora 16.00, toti cei prezenti se vor putea bucura de un moment folcloric al Centrulului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj sustinut de grupul instrumental al Orchestrei „Cununa Transilvana" si solistii Ana Georgeta Balla, Ioana Maria Campan, Grigore Samboan, Anuta Manecan si Claudia Bal. Spectacolul va fi prezentat de Tiberiu Groza si Grigore Samboan. Seara va fi incheiata cu un joc traditional „La hora satului" si cu un foc de artificii.

La Frata,  cea de-a XI-a editie, va avea loc duminica, 26 iulie 2015, pe scena Caminului Cultural Frata si va debuta la ora 12.00 cu parada portului popular. Deschiderea oficiala va fi la ora 13.00, urmata de o slujba religioasa, decernare de premii si acordare de diplome cuplurilor din comuna care au implinit 50 de ani de casnicie. Manifestarile vor continua cu un spectacol folcloric la care participa: Cristian Pomohaci, Ana Ilca Muresan, Valerica si Tudorica Ploscar, Cristina Beldean Mosutan, Adrian Buza, Ioana Breda Morar, acompaniati de Orchestra „Cununa Transilvana" a Centrulului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, spectacol care va fi prezentat de Ioana Breda Morar si Traian Rusu.

Pe scena Caminului Cultural Frata vor mai urca: Tarafurile reunite din comuna, Lia Pop din Frata, Gaciu, sandorica si Nonu Ciurcui din Soporul de Campie, Formatia de jocuri traditionale Frata, Formatia de jocuri tiganesti „Manusi Sukar" din Soporul de Campie, Ansamblul instrumental „Frata" al scolii Populare de Arte „Tudor Jarda" din Cluj-Napoca, clasa Frata, Ansamblul „Jucausii de pe Somes"- Cluj, Ansamblul „Doina Sarmasului" din Sarmasu, judetul Mures, Ansamblurile de dansuri populare „Joc de Ceanu Mare", „soimii Codrului Palatca" si „Somesul Apahida". De la ora 19.00, toti participantii sunt invitati la joc pentru a retrai bucuria obiceiului de altadata din satul romanesc.

Si comuna clujeana Feleac va fi gazda, la acest sfarsit de saptamana, a unui eveniment traditional de amploare. Concursuri, competitii sportive si muzica populara ii asteapta, sambata si duminica, pe locuitorii comunei, dar si pe fiii satului, care vor lua parte la sarbatoarea „Zilele Feleacului". Manifestarea, organizata de Primaria comunei Feleac, Consiliul Judetean Cluj, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj va debuta sambata, 25 iulie,  la ora 13.00 cu un concurs de gatit si alte jocuri si intreceri pentru tinerii comunei.

Duminica, 26 iulie, de la ora 10.00 se va desfasura un campionat de fotbal la care vor participa echipele de fotbal din Feleacu, Valcele, Rediu si Aiton. De la ora 14.30 va urma un amplu program folcloric. Pe scena vor urca solistii: Adriana Irimies, Maria si Georgiana Oltean, Camelia Darvas, Denisa Perde, Diana Dodut, Bogdan Mihai, iar momentele coregrafice vor fi asigurate de Ansamblul Folcloric „Dor Clujean", instructor Simona Veres si Clubul vedetelor, instructor Alexandru Flip. In continuare, Orchestra Profesionista „Cununa Transilvana" a Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj le va oferi spectatorilor un program folcloric traditional, sustinut de interpretii: Ciprian Peteleu, Andreea Ciupe, Florian Rosan, Mariana Morcan si Vladuta Lupau. Invitati speciali sunt cunoscutii interpreti Mariana Anghel si Valeria si Traian Ilea. Spectacolulul va fi prezentat de Adriana Irimies.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

afisFELEACU_2015
catina frata feleacu fiii satului jocul satulu zilele feleacului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1304 (s) | 23 queries | Mysql time :0.055437 (s)