News Flash:

Serbarile transilvane si Serbarea de la Lujerdiu au loc in acest weekend la Sala Sporturilor

13 Septembrie 2015
714 Vizualizari | 0 Comentarii
Afis
Consiliul Judetean Cluj, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, Parohia Ortodoxa Lujerdiu, Fundatia Culturala Etnostar si Asociatia Mesterilor Populari Clujeni va invita in perioada 12-13 septembrie 2015 la o serie de serbari si evenimente populare, care vor avea loc in localitatea Lujerdiu si Platoul din fata Salii Sporturilor Cluj-Napoca.

Astfel, in satul Lujerdiu, comuna Cornesti, manifestarile debuteaza cu Sarbatorirea Hramului Bisericii „Nasterea Maicii Domnului", eveniment care va avea loc sambata, 12 septembrie, incepand cu ora 10.00. In cadrul acestui eveniment, audienta va fi incantata de Orchestra „Ceterasii de la Gherla", precum si de catre solistii Marinela Zegrean Istici, Maria Marcu si Raul Oltean.

Tot in perioada 12-13 Septembrie 2015, Consiliul Judetean Cluj, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, Fundatia Culturala Etnostar si Asociatia Mesterilor Populari Clujeni organizeaza cea de a XVI-a editie a Festivalului culturii si traditiilor populare "Serbarile transilvane".

Publicul iubitor de folclor si traditii populare este asteptat, sambata si duminica, intre orele 16.00-19.00, la spectacolele folclorice sustinute de ansamblurile de copii si tineret din judetul Cluj precum si la recitalurile oferite de Traian Jurchela, Calin Brateanu, Marinela Zegrean Istici, grupul Izvoare, Ansamblul folcloric Arcanul din Suceava.

In cadrul festivalului vor evolua si ansamblurile Fiii Camarasului, Trandafir de la Caian, Jucu Somesan, Romano Cluj, Rapsodia Somesana, Dor Transilvan, Jucausii de pe Somes, Mugurelul, Grupul traditional al Zegrenilor din Ceaba, orchestra profesionista Cununa Transilvana a CJCPCT Cluj.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1685 (s) | 34 queries | Mysql time :0.075101 (s)