News Flash:

SI TU O CONSUMI! Efectele NEBANUITE ale unui aliment de sezon: zacusca

15 Septembrie 2014
725 Vizualizari | 0 Comentarii
Zacusca si dulceata sunt unele dintre mancarurile de baza din regimul anotimpului rece. Alimentele conservate, care nu sunt in stare proaspata ne pacalesc organismul, motiv pentru care specialistii ne sfatuiesc sa le consumam cu masura sau sa le inlocuim cu alimente proaspete.

Citeste si: Simptome neobisnuite care anunta boli de inima

Cu toate acestea exista si alimente conservate care contin nutrienti usor de absorbit de catre organism. Zacusca, conservele de peste sau de ciuperci, desi sunt procesate, au multi nutrienti. Orice conserva de legume este potrivita pentru sezonul rece daca a fost preparata doar cu sare si nu cu conservanti de sinteza. O modalitate mai sanatoasa de a inlocui conservantul este sa folosesti hrean ras.

Alege sa consumi zacusca facuta cu ulei de masline. In acest fel legumele isi pastreaza mai multe vitamine chiar si dupa prepararea termica. O alta alternativa sanatoasa este pestele la conserva, in suc propriu. Se poate consuma cu tot cu oase, ceea ce reprezinta o sursa importanta de calciu.

Citeste si: Boala care le pandeste pe femei in timpul verii

Alaturi de orice fel de preparat din carne merg perfect muraturile, care oricum sunt de sezon. Ele contin probiotice care iti protejeaza colonul.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

zacusca dulceata hrean
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1080 (s) | 33 queries | Mysql time :0.017054 (s)