News Flash:

SIGUR NU STIAI DE RETETA ASTA! O delicatesa ce ti se topeste in gura! Iata cum se prepara Slanina in Saramura!

13 Februarie 2017
703 Vizualizari | 0 Comentarii
Cu toate ca slanina de porc este un aliment plin de grasime, consumata in cantitati mici, aceasta este foarte benefica pentru organismul nostru. Slanina are proprietati curative, intareste sistemul imunitar, regleaza contractiile muschiului inimii, trateaza durerile de articulatii si favorizeaza scaderea colesterolului.

Slanina se prepara in saramura fierbinte, de aceea o puteti savura dupa 3 zile. Adaugati condimentele preferate pentru a obtine un gust intens si delicios, scrie bucatarul.tv.

INGREDIENTE:
500 g de slanina proaspata
1.5 I de apa
200 g de sare
3 frunze de dafin
13 boabe de piper negru
3 catei de usturoi
5 g de piper rosu macinat

MOD DE PREPARARE:
1. Puneti apa la foc, aduceti-o la fierbere, presarati sarea, boabele de piper negru si frunzele de dafin. Fierbeti amestecul timp de 3 minute.
2. Puneti slanina intr-un vas mare sau caserola, turnati deasupra saramura fierbinte, acoperiti slanina cu o farfurie si puneti deasupra o greutate (o sticla cu apa).
3. Saramura trebuie sa acopere slanina complet.
4. Lasati slanina sa stea in saramura timp de 3 zile la temperatura camerei.
5. Dupa 3 zile scoateti slanina din saramura si frecati-o cu usturoi maruntit.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

ingrediente slanina sare dafin piper negru usturoi piper rosu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0939 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024573 (s)