News Flash:

Sika Romania mizeaza pe o crestere a business-ului in acest an cu doua cifre procentuale

7 Octombrie 2016
711 Vizualizari | 0 Comentarii
Laurentiu Stefanescu Director General Sika Romania

Sika Romania, unul dintre principalii jucatori ai pietei locale de materiale chimice de constructii, mizeaza pe un avans al business-ului in acest an cu doua cifre procentuale, in contextul lansarii de noi produse fabricate in unitatea de productie din judetul Cluj, dar si al evolutiei pozitive a pietei locale de constructii, in special pe segmentele rezidential, office si comercial.

"In 2015 am incheiat anul cu o cifra de afaceri de cca. 26,4 milioane de euro, in crestere cu peste 25% comparativ cu anul anterior. Acest lucru a fost determinat si de intrarea pe piata produselor de volum, odata cu deschiderea in 2014 a unitatii de productie de la Capusu Mare, Jud. Cluj. Astfel, a avut un aport semnificativ prezenta produselor noastre pe un segment de piata extins, comparativ cu nisa produselor speciale pe care activam pana acum", a declarat Laurentiu Stefanescu, Director General Sika Romania.

In ceea ce priveste evolutia pentru anul in curs, reprezentantul companiei a subliniat ca ritmul de crestere raportat anul trecut va fi mentinut si in acest an. Astfel, business-ul Sika Romania va inregistra in 2016 un avans cu doua cifre procentuale, comparativ cu 2015.

„Aceasta evolutie va fi sustinuta atat de implicarea Sika in proiecte de mare anvergura pe piata locala, cat si de lansarea de noi produse in fabrica noastra de langa Cluj-Napoca", a subliniat Laurentiu Stefanescu.

Planuri de viitor - o noua unitate de productie in sudul tarii

In ceea ce priveste planurile pentru urmatoarea perioada, Sika Romania vizeaza deschiderea celei de-a treia unitati de productie pe piata locala, in sudul tarii.

„In contextul cresterii accelerate a business-ului Sika Romania din ultimii trei ani, cu peste 43%, si a majorarii gradului de penetrare pe piata a produselor noastre, in acest moment analizam posibilitatea de a investi intr-o noua unitate de productie, in zona de sud a tarii", a subliniat reprezentantul companiei.

Sika Romania detine, in acest moment, doua unitati de productie in tara noastra. Astfel, compania produce la Brasov aditivi pentru betoane, avand o capacitate de productie de cca. 10.000 tone/an, iar la Capusu Mare, mortare si adezivi speciali pentru constructii, avand o capacitate de cca. 50.000 tone/an.

Piata de constructii - sustinuta de proiecte rezidentiale, office si comerciale

Potrivit Directorului General Sika Romania, piata locala de constructii a avut o evolutie pozitiva in acest an. Astfel, pana la finalului lui 2016, Laurentiu Stefanescu estimeaza un avans cu cca. 7-8% a segmentului de profil.

„Asa cum anul trecut  cresterea pietei a fost determinata cu precadere de investitiile in zona rezidentiala, si anul acesta aportul segmentelor rezidential, office si comercial a adus o evolutie pozitiva. Speram ca apetitul investitional din domeniul privat sa continue in Romania dupa toate miscarile de pe pietele externe (inclusiv influenta Brexit-ului), iar lucrarile initiate sa aiba o finalitate in cursul acestui an", a mai spus reprezentantul Sika Romania. 

Despre Sika

Sika AG cu sediul in Baar, Elvetia, este o companie activa la nivel global in domeniul materialelor chimice speciale, deservind industria constructiilor si industriile producatoare de componente auto, autobuze, camioane, trenuri, fatade, parcuri solare si eoliene. Compania elvetiana este lider in domeniul solutiilor utilizate in procesele de sigilare, lipire, amortizare, consolidare si protectie a structurilor portante.

Gama de produse Sika include aditivi de inalta calitate pentru betoane, mortare speciale, adezivi si sigilanti, materiale pentru consolidari structurale, pardoseli industriale si sisteme de acoperisuri si impermeabilizari.

In prezent, Sika numara subsidiare in 91 de tari si mai mult de 17.000 de angajati la nivel global, care asigura o legatura stabila intre clienti si companie, garantand succesul tuturor partenerilor. In 2015 Sika a generat vanzari de 5,48 miliarde CHF.

Sika Romania, subsidiara a concernului elvetian, a fost infiintata in 2002, iar incepand cu luna iunie 2008 a dat in folosinta fabrica de aditivi de la Brasov - prima unitate de productie Sika din Romania. In plus, Sika a inaugurat in 2014 si cea de-a doua fabrica din Romania, la Capusu Mare, judetul Cluj, unde produce atat mortare speciale, cat si mortare folosite ca adezivi.

Compania este lider de piata in domeniul aditivilor pentru betoane, a pardoselilor industriale, sistemelor de membrane pentru acoperisuri, a consolidarilor cu fibre de carbon, dar si a mortarelor speciale.

Sika Romania a fost implicata in proiecte locale importante printre care se numara Floreasca City Center, Floreasca Business Park, Green Court Bucharest, Oregon Park, Park Lake, Mega Mall, The Lake View, Bucharest One, Upground, extinderea retelelor Dedeman, Kaufland, Lidl si Penny Market, consolidarea hotelurilor Domogled din Baile Herculane, Palace Govora, Cerbul si Caprioara din Covasna, turnul de racire Paroseni, loturile de autostrada de pe Coridorul IV Paneuropean, reabilitarea caii ferate Sighisoara - Atel si multe altele.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

sika romania
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1313 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028093 (s)