Simona Halep a castigat minunat finala turneului de la Wimbledon, dupa ce a invins-o pe americanca Serena Williams, la capatul unui meci de zile mari.

Sportiva noastra a facut o demonstratie de tenis spectacol si nu i-a dat nicio sansa Serenei, pe care a invins-o cu 6-2, 6-2.

Spre deosebire de ultimele finale de Grand Slam jucate, Simona a profitat de faptul ca de aceasta data presiunea nu a fost pe ea, ci pe adversara.

Simona a scapat de eticheta de jucatoare fara Grand Slam in palmares si a putut intra pe teren extrem de relaxata si concentrata la planul de joc.

Aceste doua detalii au ajutat-o pe campioana noastra sa ne arate cel mai bun tenis al ei si sa o scoata din sarite pe Serena cu deplasarea ireprosabila in teren combinata cu loviturile extrem de precise, ce veneau continuu.

Simona a avut un start extraordinar de meci, iar tabela arata dupa 11 minute un 4-0 complet justificat dupa lucrurile petrecute pe teren.

Serena si-a ridicat putin nivelul pe finalul setului, dar Simona a fost de neinduplecat si s-a impus cu 6-2.

Americanca a marit si mai mult ritmul in startul setului secund, a incercat sa o intimideze pe Simona cu strigate disperate si lovituri adanci, dar calmul romancei a facut diferenta.

Sportiva noastra a trecut din nou la conducere in game-ul cu numarul 5, iar avantajul luat s-a dovedit decisiv pentru o finala de Grand Slam pe care romanii nu o vor uita niciodata.

Pentru sportiva noastra, acesta este al doilea turneu de Grand Slam din palmares, dupa cel de la Roland Garros 2018.

In urma acestui rezultat, Simona va urca trei locuri in clasamentul WTA, iar incepand de luni va fi pe 4. coral