Simona Halep devine cetățean de onoare al orașului Cluj-Napoca, după ce Consiliul Local a aprobat joi, cu unanimitate de voturi, decizia în acest sens. Primarul Emil Boc spune că Halep nu este doar o campioană, ci și un model pentru generația tânără.

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au declarat, în ședința Consiliului Local, că Simona Halep este o personalitate marcantă a tenisului românesc și mondial.

„În ședința Consiliului Local Cluj-Napoca s-a aprobat, cu unanimitate de voturi, acordarea titlului de cetățean de onoare al municipiului sportivei Simona Halep, care este o personalitate marcantă a tenisului românesc și mondial. Recomandarea pentru conferirea acestui titlu a venit din partea Federației Române de Tenis. Prin rezultatele deosebite obținute în competițiile internaționale, Simona Halep a făcut cunoscut numele României în străinătate, dar și a municipiului Cluj-Napoca, unde a jucat numeroase turnee naționale și internaționale. Conferirea acestui titlu Simonei Halep ar reprezenta un semn de apreciere pentru performanțele sale unice în istoria tenisului românesc, o justă recunoaștere a rezultatelor ei remarcabile și a contribuției aduse sportului românesc”, au spus reprezentanții municipalității clujene.

Primarul Emil Boc a spus că aprobarea acordării titlului este un moment de suflet, un gest simbolic.

„Am făcut această propunere pentru că Simona Halep, dincolo de faptul că este o mare campioană, este un model pentru foarte mulți români și pentru generația tânără. Este un model că se poate reuși prin muncă, bun simț, talent și perseverență, un om de o modestie rar întâlnită care a ajuns numărul unu mondial. Simona Halep este binevenită la Cluj-Napoca. Ne-am bucura să o vedem în februarie la Cluj-Napoca la meciul cu Rusia din Fed Cup”, a spus Boc.

Conferirea efectivă a titlului Simonei Halep va avea loc în perioada următoare în cadrul unei festivități la Primăria Cluj-Napoca, în funcție de programul sportivei.

Simona Halep a anunțat Consiliul Local Cluj-Napoca, printr-o declarație scrisă, că este de acord să primească titlul.

coral