Sistemele automatizate par să fie preferate tot mai mult în ultima vreme. Acestea se aliniază negreșit trendurilor moderne, de actualitate. Sunt însă mai avantajoase decât credem, dincolo de faptul că permit un acces facil, fără efort.

Porțile automatizate le regăsim la intrarea în parcări, în centre comerciale, la intrarea spre curți, domeniu privat și nu numai. Chiar și în cazul instituțiilor diverse acestea deservesc unui scop practic. În primul rând sunt confortul de care avem nevoie. Presupun acțiunea rapidă de deschidere a porții, prin telecomandă sau cod de acces, după caz.

Automatizarea înseamnă negreșit un sistem modern ce permite accesul într-o zonă, sporind gradul de siguranță. Dacă clasica închidere, cu cheie spre exemplu, poate fi mai ușor spartă, nu același lucru se poate spune despre sistemul de automatizare.

La ce tipuri de uși sau porți poate fi instalat sistemul de automatizare?

Fie că vorbim de poartă de acces la garaj, de poartă de intrare spre curte, spre parcare, de bariere de ce nu, sistemul automatizat poate fi instalat în oricare din situații. De asemenea, nu va conta dacă porțile sunt batante sau culisante, existând opțiuni adaptate pentru fiecare dintre cele două tipologii de deschidere.

Un magazin de nișă, Skut.ro, ne demonstrează această varietate. Pune la dispoziție kituri complete de sisteme de automatizare, inclusiv gama de accesorii precum telecomenzi sau motoare automatizare, de la NICE. În funcție de buget și necesitățile particulare fiecărui caz, site-ul SKUT dispune de oferte de kituri cu toate cele necesare instalării sistemului de automatizare. Acestea sunt de marca MIO, BYOU, cele mai multe NICE sau BENINCA.

Spre exemplu, un kit pentru poarta culisantă include și detector pentru a depista eventuale obstacole și astfel oprind poarta, telecomanda, receptor cu două canale, motor și unitate de control.

Ce alegem

Specialiștii spun că înainte de alegerea unui sistem de automatizare pentru porți, va fi verificată și starea acestora, de la rezistența balamalelor și până la structura porților. În  funcție de tipul acestora, de greutatea lor, automatizarea aleasă trebuie să aibă suficientă forță de a acționa asupra deschiderii, respectiv închiderii.

Porțile din metal, cele cu suprafață plină sunt de regulă mai grele și mai ales în condiții de vânt spre exemplu vor impune o mai mare forță pentru a fi deschise. Așadar kitul potrivit privind sistemul de automatizare nu va fi ales la întâmplare. Specialiștii din domeniu pot recomanda celor interesați sistemul potrivit conform cu tipul de porți, greutatea acestora și cum se deschid acestea.

Montaj asigurat

Skut completează oferta sa cu asistență tehnică. Cei care achiziționează kituri de aceast gen au parte și de montaj, un serviciu cu acoperire națională. Montarea nu pare să fie dificilă, însă diferă în funcție de tipul de acționare, de tipul de poartă de asemenea și de dimensiunea sa.

De regulă sistemul în sine este montat pe stâlpul porții și pe aripile acesteia. În variante ceva mai moderne, producătorii de nișă au ținut cont și de partea estetică, oferind așadar soluția că automatizarea să nu fie la vedere. Altfel spus, vorbim în acest caz de instalare îngropată. Concret, aceasta se referă la o cutie ce se află sub axul porții, adică nu mai este la vedere. O astfel de variantă ar putea să intereseze mai mult pe cei care își instalează sistem de automatizare la porțile de acces spre reședință. Nici acestea nu sunt greu de instalat, însă de preferat să fie vorba de montaj realizat de profesioniști.

Skut.ro oferă garanție de 2 ani pentru oricare din aceste tipuri de sisteme. Echipa va recomanda celor interesați tipul de sistem de automatizare corespunzător, în funcție de tipul de porți existente.

Întreținere

În ceea ce privește partea de mentenanță, porțile automatizate impun anumite măsuri. Pentru a evita uzura prematură și pentru a menține componentele în perfectă stare, porțile de acest gen trebuie curățate frecvent, gresate la intervale de timp. Balamale, roți, sine de asemenea, toate acestea fac ca funcționarea sistemului să fie în continuare una bună, de aceeea trebuie menținute curate. În ceea ce privește sistemul electronic, acesta trebuie curățat pentru a îndepărta mici particule de praf și murdărie – minimă întreținere așadar, motiv pentru care nu reprezintă o grijă în plus.

 

  coral