News Flash:

Situtie dramatica. Cate doua localitati dispar in fiecare an din Romania

11 Decembrie 2015
1558 Vizualizari | 1 Comentarii
Populatia Romaniei a scazut constant in ultimii ani, ajungand ca in anul 2014 sa se mai inregistreze sub 20 de milioane de locuitori, ceea ce face ca populatia rezidenta a tarii sa fie la nivelul anului 1966

INS a lansat, joi, Anuarul Demografic al Romaniei, document care contine o serie de date statistice cu privire la numarul si structura demografica a populatiei, precum si la miscarea ei naturala (nasteri, decese, casatorii, divorturi) si migratorie.

Romania nu poate asigura mentinerea populatiei la 19 milioane de locuitori intr-un orizont de timp, avand in vedere ca prin reducerea populatiei rezidente dispar anual cam doua orase de nivel mic, a declarat, joi, presedintele Institutului National de Stastica, Tudorel Andrei.

Presedintele INS a apreciat ca un numar atat de mare de persoane echivaleaza cu disparitia a doua orase de nivel mic in fiecare an.

Acesta a spus ca reducerea populatiei este influentata de numarul mare al deceselor, dar si de scaderea ratei natalitatii, aspecte care nu pot fi schimbate intr-un timp foarte scurt, ceea ce inseamna ca Romania nu poate asigura mentinerea populatiei la nivelul actual de 19 milioane de locuitori, intr-un orizont de timp.

Acesta a precizat ca rata bruta de reproducere a inregistrat o stagnare in ultimii 20 de ani, insa acum a inceput sa scada, astfel incat, in locul unei medii de 2,1 copii nascuti de o femeie, Romania este departe, inregistrand in 2014 o rata de 1,3 copii la o femeie, anunta Mediafax.

Presedintele INS a spus ca nu crede ca rata natalitatii poate fi crescuta in prezent, astfel incat singura rezerva ar putea fi reducerea mortalitatii.

Potrivit sursei citate, din 1990 Romania are acelasi comportament privind natalitatea pe care il avea in 1961, respectiv se nasc din ce in ce mai putini copii, iar dupa 1990 fenomenul de scadere a fost mai accelerat.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

ins tudorel andrei presedintele ins
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

ANA  | #18555
FOAETE TRIST ,POPULATIA SCADE SI PARLAMENTARI SI SENATORI SE INMULTESC',DIN CAUZA LOR CU LEGILE SI DECIZIILE FACUTE DE EI LUMEA A PLECAT DUPA UN TRAI MAI BUN.DAR PE EI NUI INTERESEAZA DE SOARTA LOR DOAR SA FURE CIT MAI MULT CU PUTINTA
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1084 (s) | 34 queries | Mysql time :0.043436 (s)