„Slană Fest” a reunit câţiva producători de mezeluri, care au adus la Cluj-Napoca cele mai delicioase specialităţi de sub pielea lui „Ghiţă”.
Participanţii aduc, an de an, produse care continuă să uimească.
Anul trecut, clujenii au putut să guste specialităţi din slănină decorate cu foiţă de aur, dar şi praline cu ciocolată, chilli sau alte preparate inedite, dar şi unele tradiţionale.

Evenimentul are ca scop promovarea produselor autentice tradiţionale româneşti, însă în fiecare an au existat şi o serie de produse extrem de creative, care au făcut deliciul publicului. Anul trecut, plăcinta cu slănină şi mozzarela sau ecler cu cremă de jumări s-au numărat printre propunerile creative cu care participanţii la festival au atras atenția publicului.

„Au început să vină din ce în ce mai mulţi concurenţi, astfel că reuşim să promovăm produsele autentice româneşti şi să îi punem în valoare pe producătorii noştri şi pe bucătarii care lucrează mult şi pe partea de creaţie. Aşa că, pe lângă slănina tradiţionala avem şi produse inedite, cum ar fi deserturi pe bază de slănină”, a spus Radu Zărnescu, inițiatorul festivalului, despre ediția de anul trecut.

Ce-a de-a IX-a editie de SlanăFest la Cluj va avea loc pe terasa restaurantului Cafe Bulgakov de pe str. I.M. Klein nr 15, în acest weekend.

Program Slană Fest

Vineri
 12.00 – 21.00 – deschidere, targul produselor traditionale

Sâmbătă

12.00 – 21.00 – târgul produselor tradiționale
16.00 – concursul cârnaților, mezelurilor și afumăturilor

Duminică

12.00 – 20.00 – târgul produselor tradiționale
16.00 – concursul slăninelor, decernarea premiilor
18.00 – muzică lăutărească, formația Tokos coral