Totul a fost frumos atunci cand Smiley a permis ca piesa sa ”Pierdut buletin” sa fie folosita intr-o campanie a Politiei Romane. Insa a survenit o schimbare radicala in cazul Politiei Locale, artistul umilind-o in instanta. Motivul? A primit mai multe amenzi care nu aveau nicio baza legala.

Politistii locali l-au amendat pe Smiley pentru ca… lipea afise acolo unde nu ar fi avut voie. Era vorba despre afise care promovau concertul lui Smiley din iunie 2016. Iar politistii l-au amendat argumentand ca afisele erau lipite ”suprafata verticala a unui echipament tehnico-utilitar”, respectiv stalpi electrici.

Smiley a fost amendat de Politia Locala atat in sectorul 2 cat si in sectorul 3, dupa ce agentii angajati de primarie au gasit afise care promovau concertul artistului din iunie 2018, de la Arenele Romane. Politistii locali au argumentat ca afisele se aflau pe ”suprafata verticala a unui echipament tehnico-utilitar”, respectiv cativa stalpi electrici. Bineinteles, amenzile au fost trimise direct pe adresa companiei detinute de Smiley, HaHaHa Production, si se ridicau la aproximativ 1.000 lei fiecare.

”Politistul nu a aplicat in mod legal sanctiunea”

Dar avocatii lui Smiley au fost de cu totul alta parere.  ”Precizeaza societatea petenta ca nu a avut calitatea de organizator al spectacolului la care se face referire in procesul verbal, aceasta calitate apartinand societatii Best Music Live SRL. Mai arata ca Andrei Maria, cunoscut sub numele de Smiley este asociat cu activitatile petentei, acesta fiind fondatorul si unul dintre asociatii sai, insa, de aspectele legate de activitatea sa artistica se ocupa impresarii sai care nu au legatura cu societatea petenta. Mentioneaza ca politistul nu a aplicat in mod legal sanctiunea, neefectuand investigatii minime privind persoana vinovata de fapta contraventionala”, se arata in motivare.

Mai mult, conform wowbiz.ro, instanta a hortarat ca ”procesul verbal nu a fost semnat de contravenient si nici de martor asistent, facandu-se mentiunea ca persoanele prezente la intocmirea procesului verbal au calitatea de agenti constatori si nu pot avea calitatea de martori”. De asemenea, din procesul verbal lipseau”data si ora infractiunii”, care nu poate fi aceeasi cu cea a constatarii de catre organele abilitate.Rezultatul firesc? Respectivele procese verbale au fost anulate, iar Smiley, fireste, a scapat de amenzi.

coral