News Flash:

Specialistii britanici avertizeaza: NU spalati carnea de pui inainte de preparare. La ce riscuri ne expunem

16 Iunie 2014
825 Vizualizari | 0 Comentarii
Consumatorii sunt avertizati sa nu spele carnea de pui nepraparata pentru a evita riscul de toxiinfectie alimentara relateaza BBC.

Avertizarea vine din partea Food Standards Agency, un departament din cadrul guvernului britanic, care se ocupa cu protejarea sanatatii publice in legatura cu alimentatia.

In urma unui sondaj efectuat pe un esantion de 4500 de britanici, aproape jumatate dintre cei abordati au marturisit ca spala carnea de pui inainte de a o gati.

Citeste si: Secretele culinare ale japonezilor. De ce sunt slabi si traiesc 100 de ani

Expertii FDS spun insa ca aceasta practica este una gresita. Prin spalara puiului, raspandim in bucatarie Campylobacter, responasabila de infectii digestive, multe dintre ele, rezistente la antibiotice.

Campylobacter este o bacterie care provoaca adesea toxiinfectii alimentare, ce se manifesta, in cele mai multe cazuri, prin crampe abdominale, insotite de diaree si de febra, simptome ce apar la aproximativ doua-cinci zile de la infectare.

Citeste si: Cele mai cancerigene combinatii de alimente

Bacteria este responsabila pentru cea mai des intalnita forma de toxiinfeectie alimentara in Marea Britanie. Cele mai multe cazuri rezulta in urma spalarii carnii de pui au concluzionat medicii britanici.

Sfatul medicilor este sa tinem mereu carnea de pui la rece si sa o gatim fara a o spala. Imediat dupa preparare, ustensilele si zonele din bucatarie care au intrat in contact cu carnea trebuie bine curatate. De asemenea nu este recomandata gatirea medie a carnii de pui, adica nu ar fi indicat consumul atunci cand dupa preparare are o culore roz sangerie.

Citeste si: Motivele pentru care NU ar trebui sa mai consumi cremvusti

departament gati campylobacter infectii digestive antibiotice
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0788 (s) | 33 queries | Mysql time :0.015790 (s)