News Flash:

SRI: 9 straini suspectati de actiuni de terorism au fost declarati indezirabili - Ce masuri au mai fost luate

3 Decembrie 2015
757 Vizualizari | 1 Comentarii
Noua cetateni straini suspectati de actiuni care au legatura cu terorismul au fost declarati indezirabili in acest an si indepartati de pe teritoriul national prin decizii ale Curtii de Apel Bucuresti, la propunerea Serviciului Roman de Informatii (SRI), alte 246 de persoane fiind oprite la granita din aceleasi motive, a informat, purtatorul de cuvant al institutiei, Ovidiu Marincea.

"SRI, ca autoritate nationala in domeniul antiterorismului, isi reitereaza eforturile in vederea prevenirii oricaror amenintari teroriste la adresa Romaniei si a aliatilor sai. In ceea ce priveste numarul de expulzari ale persoanelor suspectate de actiuni care au legatura cu terorismul, in 2015, la propunerea SRI, Curtea de Apel Bucuresti a pus in aplicare masura de declarare ca indezirabil in cazul a noua cetateni straini care reprezentau o amenintare pe profil antiterorist, acestia fiind indepartati de pe teritoriul national.

De asemenea, tot la propunerea SRI, Ministerul Afacerilor Interne a pus in aplicare masura de nepermitere a intrarii in tara (NPI) a 246 de persoane care comportau riscuri pe profil antiterorist", a precizat Marincea.

Strainii respinsi la granita si care au fost declarati indezirabili provin in special din Irak, Palestina, Maroc, Tunisia, Siria, iar aproximativ 70% dintre acestia sunt in conexiune sau au derulat activitati in sprijinul Daesh.

"Principalele motive care au condus la initierea si aplicarea unor masuri preventive au fost date de: background-ul radical sau terorist al persoanei sau familiei, conexiunile cu entitati teroriste, demersuri de coagulare a unor grupuri de straini sustinatori ai unor entitati jihadiste, in special Daesh (Statul Islamic - n.red.) ; (auto) radicalizare si propaganda (inclusiv online) in favoarea unor entitati teroriste (preponderent Daesh) ; incercarea de a tranzita Romania pentru a se alatura Daesh in Siria", a aratat Ovidiu Marincea.

Numarul celor care nu au fost lasati sa intre in tara este in crestere, a adaugat reprezentantul SRI, si se datoreaza masurilor active cu caracter preventiv pe care atat Serviciul Roman de Informatii, cat si serviciile partenere le-au instituit pentru diminuarea riscurilor generate de fenomenele reprezentate de "foreign fighters/returnees".
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

sri npi strainii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Balog Ferencz  | #18402
Castigati imediat, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie urgent de persoane care sa colaboreze cu noi, pentru o activitate usoara, part-time sau full-time, la alegere, cu castiguri de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferim si cerem cea mai mare seriozitate! Oferta valabila pentru capitala si provincie. Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: balogferencz.artist@yahoo.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1054 (s) | 22 queries | Mysql time :0.036006 (s)