News Flash:

Statul cere de la Electrica daune de 1,3 miliarde de euro

9 Septembrie 2015
630 Vizualizari | 0 Comentarii
electrica
Societatea de Administrare a Participatiilor in Energie (SAPE) a cerut de la Electrica SA plata unor prejudicii de 1,32 miliarde de euro, cauzate de neurmarirea de catre companie a obligatiilor post-privatizare asumate de investitorii care au cumparat actiuni la societatile privatizate de Electrica.

Compania a primit de la SAPE o notificare care sustine existenta acestor prejudicii.

"Electrica a initiat discutii cu SAPE pentru a clarifica solicitarile acesteia din urma de a i se plati sume in cuantum de 304.886.966,8 lei, 1.347.420.170 dolari si 45.857.677,1 euro", se arata in raportul trimis la BVB.

Compania noteaza ca, "in baza informatiilor disponibile in acest moment", Electrica crede ca solicitarea SAPE este "nerezonabila si neintemeiata, SAPE avand calitatea de succesor cu titlu universal al Electrica".

Electrica noteaza ca la acest moment nu are cunostinta despre nicio actiune, procedura sau masura legala initiata de SAPE impotriva sa.

SAPE a fost infiintata anul trecut prin divizarea partiala a Electrica SA si cuprinde participatiile minoritare ale Electrica SA la Enel Energie Muntenia, Enel Distributie Muntenia, Enel Distributie Banat, Enel Distributie Dobrogea, Enel Energie, E.ON Moldova Distributie, E.ON Energie Romania, Electrica Soluziona, Bursa Romana de Marfuri si Hidro Tarnita.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

compania sape electrica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0996 (s) | 32 queries | Mysql time :0.042646 (s)