Putini stiu ca pot primi acesti bani! Statul ofera 40.000 de lei romanilor care fac reparatii in casa! Uite ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a primi acesti bani:

Persoanele fizice care vor sa-si izoleze termic locuinta vor putea cere de la stat o suma nerambursabila de pana la 40.000 de lei, in cadrul programului Casa verde plus.

Prin intermediul programului Casa verde Plus, statul vrea sa incurajeze folosirea materialelor izolatoare organic-naturale pentru a reduce consumul energetic al cladirilor, cu scopul de a imbunatati calitatea mediului. Banii nerambursabili vor fi acordati persoanelor fizice atat pentru casele aflate in construire, cat si pentru cele deja existente, insa numai daca acestea au cel mult parter si doua etaje.

Concret, persoanele fizice vor putea cere o suma de pana la 40.000 de lei (dar nu mai mult de 120 de lei pe metru patrat izolat si finisat), care va fi acordata sub forma unei prime de eficienta energetica. Fiecare solicitant va putea sa ceara o singura prima de eficienta energetica, iar eventualele costuri suplimentare, ce vor depasi finantarea nerambursabila sau nu vor fi considerate eligibile), vor fi suportate de catre acesta.

Cheltuielile eligibile vor cuprinde atat achizitia de produse si servicii, cat si lucrarile necesare implementarii proiectului, plus taxa pe valoarea adaugata aferenta acestora.

coral