News Flash:

Stefanie raspunde acuzelor lansate de STP Alba Iulia, conform carora ar favoriza firma de transport a omului de afaceri Liviu Jisa

12 Februarie 2015
1712 Vizualizari | 2 Comentarii
Primarul municipiului Turda, Tudor Stefanie, a trimis pe adresa redactiei Buna Ziua Cluj un raspuns cu privire la punctul de vedere exprimat de STP Alba Iulia. Acesta sustine ca problemele cuprinse in comunicatul publicat se regasesc in cererea de chemare in judecata care face obiectul dosarului civil nr. 6229/117/2014, inregistrat de catre STP Alba Iulia la Tribunalul Cluj in data de 28. XI. 2014,  dosar al carui termen limita pentru depunerea intampinarii a fost 05.01.2015.

Argumentele Municipiului Turda prin Primar, cu privire la obiectul cererii de chemare in judecata, a fost depus prin intampinarea formulata in temenul legal. 

“Pana la solutionarea definitiva si irevocabila a acestui dosar nu putem prezenta un punct de vedere oficial in ceea ce priveste acuzatiile aduse de catre STP Alba Iulia. La momentul potrivit, vom face publice detaliile tinand cont de hotararea instantei de judecata.”, se arata in comunicatul municipalitatii turdene.
Edilul mai arata ca derularea serviciului de transport calatori prin curse regulate in municipiul Turda s-a facut cu respectarea prevederilor Contractului de Delegare a serviciului cu nr. 4771/02.04.2010 si a Hotararilor de Consiliu Local care reglementeaza aceasta activitate.

Potrivit lui Stefanie, instanta de judecata va da o solutie legala raportata la argumentele celor doua parti in litigiu: STP in contradictoriu cu Municipiul Turda si a probelor prezentate. Mentionam ca pe rolul instantelor  de judecata, in aceasta perioada de derulare a contractului de delegare, au fost depuse spre solutionare un numar de noua dosare.

Referitorla denuntarea unilaterala a contractului de delegare nr. 4771/2010, privind transportul public in municipiu,  Consiliul Local Turda anunta ca va lua o hotarare in consecinta.

In ceea ce priveste acuzele directe la adresa primarului municipiului, reprezentantii primariei sustina ca acestea acestea sunt nejustificate, primarul neputand  interveni pe parcursul derularii procedurilor legale de licitatie si nici nu a facut acest lucru.

Societatea de Transport Public Sa Alba Iulia a anuntat in urma cu cateva zile intreruperea contractului de prestari servicii de transport public pe raza municipiului Turda, incepand cu data de 20 aprilie 2015. Potrivit companiei, „Municipiul Turda si Consiliul Local Turda au manifestat in permanenta: "culpa contractuala", "pasivitate" si "abuz de putere ", incalcari contractuale deosebit de grave consemnate cu putere de lucru judecat si de SENTINTA CIVILA nr.3670/2014 pronuntata de Tribunalul Cluj in dosarul nr. 236/117/2014, mentinuta de Decizia civila nr. 10445/04.12.2014  pronuntata in luna decembrie de catre Curtea de Apel Cluj".



Societatea de Transport Public Sa Alba Iulia sustine de asemenea ca  Primaria si al Consiliului Local Turda vor sa ii elimine si sa ii inlocuiasca cu SC Tours Claus SRL parte a ALIS Grup. "Din pacate  Municipiul Turda procedeaza cu STP exact cum a  procedat cu Regia Autonoma de Transport Local Turda (RATL) incercandu-se distrugerea si falimentarea noastra, pentru ca Transportul Public Local sa ajunga pe mana grupului de interese ALIS. Este important de precizat ca SC Tours Claus SRL efectueaza transport ilegal de persoane in municipiul Turda inca din anul 2008 cand a eliminat, de asemenea ilegal, RATL de pe traseul Turda - Campia Turzii. Niciodata nu a avut vreun contract care sa ii confere dreptul de efectua transport local in Turda ci doar o licenta de traseu pentru transport judetean si care ii dadea dreptul sa opreasca doar intr-o singura statie din oras: Autogara Sens Vest.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

alis
tudor stefanie judecata tribunalul clu stp municipiul turda
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1644 (s) | 34 queries | Mysql time :0.062409 (s)