Carmen Satran, fosta Bejan, a fost condamnata la 20 de ani de inchisoare pentru crima pe care a comis-o intr-un camin al Universitatii din Timisoara. Tanara beneficiaza de legea recursului compensatoriu. Astfel, studenta criminala de la Medicina a castigat 400 de zile de libertate.

Studenta criminala este incarcerata in Arad, acolo unde, ar trai in conditii improprii, inca de cand a dusa dupa gratii. Din acest motiv, Carmen Satran a castigat prin legea recursului compensatoriu mai mult de un an de libertate.

„Conditiile din lege sunt excesiv de relaxate. Daca acele conditii din lege s-ar aplica la nivelul Romaniei, toti romanii ar trai in conditii improprii. Inclusiv defectiuni la instalatia de apa sunt incluse. Daca ai un colt de igrasie intr-un colt dintr-o camera, tot corpul de cladire in care se afla camera respectiva devine impropriu. Nu exagerez deloc cand spun ca daca s-ar aplica la nivelul Romanie toti am trai in conditii improprii”, a declarat presedintele Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, Sorin Dumitrascu, potrivit adevarul.ro.

Carmen Bejan si Sergiu Florea, ambii studenti la Medicina l-au ucis si transat pe Trifu Schroth, in august 2009. Doi ani mai tarziu, tinerii au fost condamnati la 20 de ani de inchisoare.

De asemenea, in anul 2014, Carmen Satran a beneficiat de o reducere a pedepsei cu patru luni, in baza Codului Penal.

coral