News Flash:

Studentii clujeni tin orele in strada! Vor protesta in Piata Unirii pentru ca Guvernul sa respecte legea

13 Noiembrie 2013
1654 Vizualizari | 0 Comentarii
Studentii din mai multe organizatii din Cluj vor protesta miercuri in centrul orasului pentru a cere alocarea a 6% din PIB pentru educatie incepand cu anul 2014. Acestia vor pleca din campusurile universitare si se vor intalni in Piata Unirii, unde vor cere Guvernului Romaniei sa respecte Legea Educatiei Nationale.

Organizatiile studentesti membre ale ANOSR anunta ca pe 13 noiembrie orele se tin in strada, scrie citynews.ro.

Protestul va incepe la ora 15:00 – plecare din Campus Observator - Caminul 2, la ora 16:00 studentii ajungand si in Campus Hasdeu – Caminul 14. Totodata, din Campus Marasti – Caminul 2B, la ora 16:00 va pleca alt grup, urmand ca cele doua sa se intalneasca la 17:00 in Piata Unirii.

Initiatorii protestului sunt Organizatia Studentilor din Universitatea Babes – Bolyai (OSUBB), Organizatia Studentilor din Universitatea Tehnica Cluj – Napoca (OSUT), Asociatia Studentilor Universitatii de Arta si Design din Cluj – Napoca (ASUAD), Federatia Asociatiilor Studentesti din USAMV Cluj – Napoca (FAS- USAMV),  Organizatia Studentilor Farmacisti (OSF) din UMF, Asociatia Studentilor Psihologi din Romania (ASPR) din UBB, Societatea Studentilor Europenisti (SSE) din UBB si Asociatia Studentilor din Facultatea de Business din Cluj-Napoca (ASB) din UBB.

"Nemultumirile studentilor pleaca de la faptul ca universitatile, in contextul unei subfinantari constante a educatiei din Romania, au fost nevoite sa creasca o serie de taxe, sa comaseze grupe si facultati sau sa reduca si chiar sa opreasca in unele cazuri investitiile ce tin de imbunatatirea calitatii sistemului educational. Studentii cer Guvernului Romaniei sa respecte Legea Educatiei Nationale si sa aloce 6% din PIB pentru educatie, sa creasca finantarea de baza a universitatilor pana la valoarea ei din 2008, sa creasca subventia camine-cantine cu 30%, sa creasca fondul de burse cu destinatie clara catre bursele sociale si sa existe investitii reale in centrele de consiliere si orientare in cariera si o metodologie care sa defineasca normele de functionare a acestora", se arata intr-un comunicat al Organizatiei Studentilor din Universitatea Babes-Bolyai.

Alaturi de studentii clujeni, vor protesta si studentii din alte 10 centre universitare importante din tara - Bucuresti, Timisoara, , Iasi, Constanta, Galati, Baia Mare, Sibiu, Suceava, Oradea si Alba Iulia, avand cu totii aceeasi revendicare – alocarea a 6% din PIB pentru educatie.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

anosr orele strada protestul universitatea babes-bolyai pib educatie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1103 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013154 (s)