Începutul lunii aprilie a marcat startul unui amplu proiect derulat de Consiliul Județean Cluj împreună cu Teatrul de Păpuși ,,Puck”, instituție de cultură subordonată forului administrativ județean. Acesta constă în punerea în scenă, în toate comunele județului Cluj, a unor piese de teatru îndrăgite de cei mici, și nu numai.

Astfel, povești binecunoscute și îndrăgite de public, precum ,,Croitorașul cel isteț”, ,,Scufița Roșie și lupul cel flămând” sau ,,Călătorie în lumea poveștilor”, vor avea reprezentații gratuite pe tot parcursul anului 2019, în diferite locații din județ.

Campania s-a bucurat de succes încă de la debutul care a avut loc luni, 1 aprilie 2019, cu reprezentațiile din comunele Negreni și Ciucea. Miercuri, 3 aprilie, proiectul cultural a continuat în comuna Poieni și în orașul Huedin, cu același succes în rândul micilor spectatori.

La fel, spectacolele de vineri, 5 aprilie, din comuna Călățele și din comuna Mărgău, au reunit o audiență extrem de numeroasă, formată din peste 130, respectiv cca. 160 de copii care s-au bucurat de magia poveștilor puse în scenă de valoroasa echipă de păpușari a teatrului clujean.

Consiliul Județean Cluj și-a propus ca prin intermediul acestui inedit proiect cultural  să faciliteze accesul la cultură al copiilor din mediul rural, adresându-se unui public larg, format atât din copiii din grădinițe, cât și din elevii din ciclul primar și gimnazial.

Spectacolele gratuite se vor desfășura, de regulă, în căminele culturale din satele reședință de comună sau din satele cu cel mai mare număr de copii de vârstă preșcolară și școlară.

coral