Mina Terezia, una dintre cele mai frumoase mine ale Salinei Turda, cu o formă conică și o panoramă fascinantă, va fi redeschisă publicului pentru vizitare din data de 02.11.2019.

„Salina Turda este deschisă Luni-Duminica între orele 09.00–17.00, cu ultima intrare în subteran la ora 16.00” arată reprezentanţii Salinei Turda. 

De menţionat este faptul că Mina Terezia a fost închisă timp de trei săptămâni pentru lucrări de curățare și înlocuire la plasele de protecție, toate pentru a oferi vizitatorilor o siguranță sporită.

Salina Turda este considerată a fi cel mai frumos loc subteran de pe mapamond, având deja notorietate nu doar în România, ci și peste hotare.

Obiectivul turistic a fost modernizat pe bani europeni, cu circa 5-6 milioane de euro, și a fost deschis publicului în anul 2009. De atunci, tot mai mulți turiști au intrat în adâncurile spectaculoase ale Salinei de la Turda, anul trecut fiind înregistrați aproape 700.000 de turiști.

Reprezentanții administrației locale au anunțat un proiect spectaculos, de extindere a zonei vizitabile, prin modernizarea Minei Iosif, și prin modernizarea bazei de tratament.

Proiectul se ridică la circa 21 milioane de euro (cu TVA inclus), deviz care a fost aprobat de către consilierii turdeni, iar pe lângă extinderea zonei vizitabile este vizată și optimizarea circulației turiștilor în Salină.

coral