News Flash:

SUPRIZE MARI de la meteorologi. Cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani. Anuntul va lua prin surprindere intreaga tara

30 Ianuarie 2018
1052 Vizualizari | 0 Comentarii

Vremea continua sa ne faca surprize si in urmatoarele doua saptamani! Meteorologii au facut publica prognoza meteo pentru perioada 30 ianuarie – 11 februarie, iar lucrurile nu arata deloc asa cum ne-am fi asteptat.   

Dupa ce un curent de aer polar a traversat Romania, in primele zile ale lunii februarie temperaturile se anunta a fi neobisnuit de ridicate pentru aceasta perioada.

Astfel ca, in prima saptamana de prognoza, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta perioada a anului, media regionala a temperaturilor maxime fiind de 4 pana la 11 grade Celsius si a celor minime de -2 pana la 3 grade Celsius.

Cum va fi vremea in perioada 30 ianuarie - 11 februarie in Romania

BANAT:

In prima saptamana de prognoza, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit pentru acesta perioada a anului. Media regionala a temperaturilor maxime va fi de 4 …11 grade si de -2 … 3 grade a celor minime.

In a doua parte a intervalului de prognoza, temperatura aerului va marca o scadere, astfel incat regimul termic se va apropia de cel climatologic specific perioadei. Media regionala a maximelor termice va fi de 4…7 grade, iar cea a minimelor nocturne de -4…-1 grad, valorile mai scazute urmand a se inregistra spre sfarsitul intervalului.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicata incepand cu data de 1 februarie, iar in perioadele 1 – 4 si 6 – 9 februarie se pot inregistra cantitati de precipitatii mai insemnate.

CRISANA:

Pe parcursul primei saptamani, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit pentru acesta perioada a anului. In medie, la nivelul intregii regiuni, se vor inregistra temperaturi maxime cuprinse intre 4 si 10 grade si minime intre -3 si 3 grade.

In a doua parte a intervalului de prognoza, o scadere de temperatura va conduce la un regim termic apropiat de cel specific climatologic acestei perioade. Astfel, in medie, vor fi maxime termice cuprinse intre 3 si 7 grade si minime intre -5 si -1 grad, cu cele mai coborate valori spre sfarsitul intervalului.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi in crestere dupa data de 1 februarie. Acestea se vor semnala pe arii mai extinse si vor fi, posibil, insemnate cantitativ in zilele de 1 si 2 februarie, precum si in perioada 6 – 9 februarie.

TRANSILVANIA:

In prima saptamana de prognoza vremea va fi mai calda decat ar fi normal pentru aceasta perioada. Mediile regionale ale temperaturilor maxime se vor incadra intre 2 si 8 grade, iar a celor minime intre -5 si -1 grad.

Ulterior, vremea va intra intr-un proces de racire, astfel ca regimul termic va fi caracterizat de valori comparabile cu mediile climatologice specifice perioadei, rerspectiv maxime diurne de 1… 5 grade si minime nocturne de -8 … -5 grade.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicata in perioada 1 – 4 februarie, cand acestea pot fi moderate cantitativ, dar si dupa data de 6 februarie.

MARAMURES:

In prima saptamana de prognoza, vremea va fi calda. In medie regionala, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 8 grade, iar cele minime intre -4 si -2 grade.

In cea de-a doua saptamana, temperatura aerului va scadea, astfel ca regimul termic se va apropia de cel climatologic specific perioadei, iar media regionala a temperaturilor maxime va fi de 2 … 5 grade si a minimelor de -7 …-4 grade.

Temporar se vor semnala precipitatii pe tot parcursul intervalului de prognoza, dar cu o probabilitate mai mare ca acestea sa se inregistreze pe spatii extinse si sa fie mai insemnate cantitativ in perioada 1 – 4 februarie si, posibil, intre 6 si 9 februarie.

MOLDOVA:

Pe parcursul primei saptamani de prognoza, vremea va fi calda. Mediile regionale ale temperaturilor maxime vor fi cuprinse intre 4 si 9 grade si intre -3 si 2 grade a minimelor nocturne.

In cea de-a doua saptamana, valorile termice vor scadea usor si treptat, apropiindu-se de cele climatologic specifice perioadei spre sfarsitul intervalului de prognoza. In medie, maximele se vor incadra intre 0 si 4 grade, iar minimele intre -6 si -4 grade.

Temporar, vor fi precipitatii, in general slabe cantitativ, dupa data de 2 februarie, cu o probabilitate mai ridicata ca acestea sa se semnaleze pe spatii mai extinse in zilele de 2 – 3 februarie si in perioada 6 – 10 februarie.

DOBROGEA:

Pe parcursul primei saptamani de prognoza, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta perioada. In medie regionala, se vor inregistra temperaturi maxime cuprinse intre 6 si 12 grade si minime intre -1 si 3 grade.

In cea de-a doua saptamana, temperatura aerului va marca o scadere iar regimul termic va deveni apropiat de cel normal pentru aceasta perioada cu maxime, in medie, cuprinse intre 2 si 7 grade si minime intre -3 si 1 grad.

MUNTENIA:

Pe parcursul primei saptaman de prognoza, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit pentru acasta perioada a anului. Mediile regionale ale maximelor termice se vor incadra intre 6 si 13 grade, iar ale celor minime intre -4 si 1 grad.

Ulterior, regimul termic va deveni apropiat de cel climatologic specific perioadei, si va fi caracterizat, in medie, de maxime cuprinse intre 3 si 7 grade si minime intre -5 si -2 grade.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicata in intervalele 2 – 4 februarie si 6 – 11 februarie.

OLTENIA:

In primele doua zile de prognoza vremea va fi deosebit de calda pentru aceasta data, cu o medie a temperaturilor maxime de 12…13 grade. Pana spre mijlocul celei de a doua saptamani, regimul termic se va mentine peste cel specific acestei perioade, desi tendinta generala a valorilor termice diurne va fi in scadere pana la o medie a maximelor, pe intreaga regiune, de 6 grade. Intre 8 si 11 februarie procesul de racirea va continua spre valori specifice perioadei, media regionala a maximelor diurne urmand a fi de 2…3 grade.

Regimul termic nocturn nu va avea fluctuatii semnificative pe tot parcursul intervalului de prognoza, astfel ca se vor inregistra, in medie regionala, temperaturi minimel cuprinse intre -4 si 0 grade.

Vor fi precipitatii, in general slabe cantitativ, aproape in fiecare zi, incepand cu data de 1 februarie.

LA MUNTE:

Valorile termice nocturne vor fi negative, pe intreg intervalul de prognoza, iar cele diurne usor pozitive doar in zilele de 29 ianuarie si 1 februarie si, in general, sub limita de inghet, in restul timpului. In medie, in prima saptamana, temperaturile maxime se vor incadra intre -4 si 2 grade, iar cele minime intre -9 si -2 grade, iar pe parcursul celei de-a doua saptamani vor fi maxime intre -4 si 0 grade si minime intre -10 si -6 grade.

Temporar vor fi precipitatii in cea mai mare parte a intervalului, cu o probabilitatea mai mare de aparitie a acestora in perioadele 1 – 4 si 6 – 10 februarie.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

vremea surprize meteorologii prognoza meteo lucrurile curent
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0909 (s) | 32 queries | Mysql time :0.028229 (s)