Zeci de rețete inovative, pentru care se vor folosi și produse din fermele proprii ale USAMV Cluj-Napoca, vor fi gătite și prezentate de studenți de la Facultățile de Agricultură, Zootehnie și Biotehnologii și Știința și Tehnologia Alimentelor, în cadrul workshopului demonstrativ ”USAMV CN, dinamic și creativ”. 

Evenimentul va avea loc în 8 noiembrie, începând cu ora 10:30, în campusul universității, iar produsele alimentare inovative vor fi degustate tot de studenți, care sunt invitați în număr cât mai mare la show-ul culinar al colegilor lor. 

Juriul, compus din reprezentanți ai mediului de afaceri și specialiști în domeniu, va vota cele mai bune rețete, care vor fi premiate cu 1000, 800, 600 și 450 lei. De asemenea, după degustări, participanții sunt invitați să completeze un scurt ”chestionar de satisfacție” pentru rețetele prezentate de studenți. 

Totodată, invitația se adresează și publicului larg, pasionat de gastronomie, rețete inovative sau simpla degustare a bunătăților marca USAMV Cluj-Napoca, între care se vor afla și cidru, must de struguri și suc de mere, toate provenite din stațiile pilot ale Facultății de Știința Tehnologiei Alimentelor, unde sunt produse în scop didactic. 

Produsele din fermele proprii (lapte, ouă, brânzeturi, mezeluri etc) se vor găsi și la vânzare, iar alături de meniurile care vor fi prezentate de studenți, bucătarii universității vor găti și gulyas la ceaun, unde este invitat și publicul larg. 

La deschiderea acestui eveniment va participa și conducerea universității, precum și profesori ai studenților implicați în proiect. 

Workshopul demonstrativ ”USAMV CN, dinamic și creativ” vizează, în principal, colaborarea studenților în vederea prezentării propriilor idei și a produselor inovative din domeniile în care studiază. O mare importanță este acordată și promovării unei alimentații sănătoase, cu efecte benefice asupra organismului, mai ales prin utilizarea produselor obținute de la fermele USAMV Cluj-Napoca. 

Proiectul este susținut prin fondurile pentru finanțarea situațiilor special, acordate de către Ministerul Educației Naționale.

coral