S-a dat startul celei mai interactive tabere de vară: Emergency Medicine Summer School (EMSS), unde în urma selecțiilor, o serie de studenți la medicină din România și Republica Moldova vor avea ocazia să învețe noțiuni și manevre avansate de medicină de urgență.

Totul are loc într-un cadru liniștit, în inima Munților Apuseni, participanților pregătindu-li-se în plus o serie de activități de drumeție, focuri de tabără, orientare în natură și bineînțeles tehnici de medicină montană și modaliăți de supraviețuire în situații de urgență cu minimul de instrumente.

La organizarea taberei participă medici și paramedici din cadrul SMURD Cluj (toți fiind studenți ai Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca), în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Avram Iancu" al judeţului Cluj.

ISU Cluj transmit că pregătirea pentru situații de urgență nu se oprește niciodată: "Suntem alături de studenții voluntari și medici SMURD în Emergency Medicine Summer School, în care studenții UMF Cluj pot învăța de la echipele SMURD Clujmodul de răspuns în cazul situațiilor de urgență".

coral