News Flash:

Tabere gratuite la Vama Veche pentru studentii clujeni cu venituri reduse. Vezi cum poti aplica

14 Iulie 2015
778 Vizualizari | 1 Comentarii
Vama Veche
Studentii clujeni cu venituri reduse, orfani, cu dizabilitati, de etnie roma, proveniti din mediul rural, din casele de copii sau plasament familial vor putea aplica pentru un loc de tabara la mare pus la dispozitie de Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR).

Potrivit Ministerului Tineretului si Sportului, in fiecare an sunt puse la dispozitia structurilor care promoveaza voluntariatul in randul studentilor un numar de locuri de tabara.

ANOSR a hotarat sa atraga atentia asupra lipsei unor masuri eficiente de integrare a tinerilor din grupuri defavorizate in invatamantul superior si sa isi ofere locurile de tabara pentru acei tineri care au reusit sa treaca peste provocarile mediului social din care provin si au devenit si se mentin studenti.

In cadrul acestei tabere, ANOSR va organiza o serie de discutii si dezbateri cu acesti studenti in legatura cu problemele si obstacolele cu care se confrunta in viata studenteasca de zi cu zi si va inainta ulterior Ministerului Educatiei posibile masuri care ar trebui luate pentru ca acesti tineri sa aiba sansa unui traseu educational normal.

ANOSR este ingrijorata de faptul ca numarul studentilor din Romania s-a injumatatit in ultimii ani de zile, iar tinerii fara posibilitati sau care au nevoi speciale nu sunt integrati in sistem, in ciuda potentialului imens al acestora pe care Romania il pierde.

De asemenea, ANOSR a atras atentia asupra ratei uriase de abandon universitar din Romania - de 40%, cei mai multi dintre tineri ajungand in aceasta situatie fie din lipsa banilor, fie din cauza alegerii gresite a facultatii pentru ca nu au beneficiat de servicii eficiente de consiliere.

Studentii doritori sa participe in aceasta tabara pot completa un formular online pana la data de 31 iulie 2015, atasand si o serie de documente justificative prin care sa faca dovada incadrarii in cel putin una din categoriile sociale vizate.

Tabara va avea loc in statiunea Vama Veche, in perioada 12-17 august 2015, cazarea si masa fiind asigurate in mod gratuit pentru participanti. Mai multe informatii despre acest proces se pot gasi pe site-ul federatiei — www.anosr.ro.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

tabara anosr vama veche
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1623 (s) | 34 queries | Mysql time :0.056241 (s)