Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție de cultură ce funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, organizează în perioada 24-26 mai 2019, între orele 08.00 – 21.00, în Piața Avram Iancu din municipiul Cluj-Napoca, Târgul Creatorilor Populari.

Această manifestare își propune să revigoreze meșteșugurile tradiționale din comunitățile rurale, meșteșuguri în curs de dispariție, dar care supraviețuiesc prin intermediul unor meșteri-creatori care au păstrat încă contactul cu tradiția.

Produsele acestora păstrează tehnicile, formele, ornamentica tradiționale, iar prin promovarea lor de către muzeu este înlesnit accesul contemporanilor la valorile veritabile ale vechii culturi rurale și este stimulată integrarea artefactelor de esență tradițională în viața cotidiană contemporană, ca elemente cu valoare practică, estetică, afectivă și identitară.

Cei care vor trece prin târg vor putea achiziționa, la preț de producător, produse din materiale tradiționale: lemn, lut, fibre textile și multe altele ca de exemplu icoane și ouă încondeiate.

coral