Timp de trei zile, Baia Mare Value Centre se transformă în capitala tradițiilor românești, fiind gazda Târgului Produs de Cluj și Maramureș. Între 5 și 7 iulie, în parcarea centrului comercial băimărean, aproximativ 80 de artizani și producători din cele două județe, precum și invitați speciali, vor expune roadele muncii lor, din atelier sau din fermă.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: ,,Ne bucurăm să revenim la Baia Mare cu caravana produselor tradiționale locale, să putem prezenta oamenilor locurilor ce avem mai frumos și mai bun în județele noastre.

Autenticul și tradiția, preparatele alimentare sănătoase își recâștigă locul cuvenit și sunt tot mai apreciate de români, de aceea considerăm că demersul nostru este cum nu se poate mai potrivit, cei interesați având la dispoziție o gamă variată de produse autentice, prezentate de mici întreprinzători”.

Pe standurile târgului vor fi aduse direct din ferme produse naturale din carne, lapte, dulcețuri și sucuri naturale, turtă dulce, prăjituri și ciocolată de casă, toate preparate după rețete păstrate cu sfințenie de la înaintași, vinuri și miere de albine. Artizani pricepuți în lucrul cu acul, pânza, lutul și lemnul vor aduce cu ei costume populare din zona Transilvaniei, accesorii și podoabe lucrate de mână, ceramică și obiecte sculptate în lemn. Împătimiții după preparate gătite în aer liber vor putea gusta minunățiile preparate pe loc de bucătari iscusiți iar cei mici se vor putea delecta în modernul parc de distracții amenajat special pentru ei.

Și pentru că românii știu să împletească munca cu voia bună, zilnic, pe scena special amenajată vor evolua artiști de renume, Aurel Tămaş, Marius Ciprian Pop, Ionela Moruțan, Cornelia şi Lupu Rednic, dar și ansambluri îndrăgite de dansuri populare.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Cluj, Baia Mare Value Centre şi susținut de Primăria Municipiului Baia Mare.

coral