News Flash:

Te inrosesti la fata cand bei alcool? Afla ce spune acest lucru despre corpul tau

30 Decembrie 2013
1880 Vizualizari | 0 Comentarii
Nu toti cei care consuma alcool se „imbujoreaza” intens – cei carora li se intampla asa ceva au o anumita caracteristica genetica, legata de o insuficienta enzimatica. Recent, medicii sud-coreeni au descoperit o alta corelatie importnata: persoanele care se inrosesc la fata cand beau alcool sunt mai predispuse la hipertensiune arteriala, deci trebuie sa aiba o grija sporita de sanatatea lor.

Inrosirea fetei in cazul consumului de alcool este intalnita mai des in randul femeilor si la persoanele originare din estul Asiei si este considerata de medici drept un semn al unei sensibilitati mai mari la alcool sau chiar de intoleranta la aceasta substanta.

Fenomenul este legat de faptul ca organismul acestor persoane nu poate descompune eficient acetaldehida, un produs rezultat din metabolizarea alcoolului; ca urmare, aceasta se acumuleaza in corp.

Dar aceasta reactie la alcool este asociata si cu un risc pentru sanatate: persoanele care se inrosesc la fata cand beau alcool prezinta un risc mai mare de a dezvolta hipertensiune arteriala, au descoperit cercetatorii de la Universitatea Nationala Chungnam, din Daejeon, Coreea de Sud.

Ei au studiat 1.763 de barbati coreeni, dintre care 527 prezentau reactia de inrosire a fetei asociat cu consumul de alcool, 948 nu prezentau aceasta reactie si 288 nu consumau alcool.

Dintre cei care se inroseau la fata cand beau, aceia care consumau mai mult de 4 bauturi alcoolice pe saptamana aveau un risc de hipertensiune de doua ori mai mare decat cei care nu beau alcool; in schimb, cei care nu se inroseau cand beau prezentau un risc crescut de hipertensiune doar cand beau mai mult de 8 bauturi alcoolice pe saptamana.

Cu alte cuvinte, cei care se inroseau cand beau aveau un risc crescut de a dezvolta hipertensiune arteriala la niveluri de consum mai mici decat cei ce nu aveau reactia de inrosire a fetei. Rezultatele au fost publicate in jurnalul Alcoholism: Clinical & Experimental Research.

Consumul excesiv de alcool este un factor de risc binecunoscut pentru aparitia hipertensiunii arteriale, iar aceste noi descoperiri sugereaza ca persoanele care prezinta reactia de inrosire a fetei au un risc mai mare, chiar daca beau mai putin comparativ cu cei care nu prezinta acesta reactie la alcool.

Dupa opinia autorilor articolului, „medicii ar trebui sa ia in considerare reactia pacientilor la alcool atunci cand evalueaza riscul acestora de a face hipertensiune.”

Persoanele care se inrosesc la fata cand consuma alcool au si un risc mai mare de a dezvolta cancer al esofagului, au aratat cercetari anterioare. Pe de alta parte, alte studii arata ca, in tarile unde o mare parte a populatiei prezinta gena asociata cu aceasta reactie, rata alcoolismului este mai mica, poate din cauza efectelor neplacute pe care le resimt, cand consuma lacool, cei care nu pot metaboliza eficient acetaldehida.

Inca nu se stie de ce aceasta reactie mareste riscul aparitiei hipertensiunii, dar se crede ca acumularea acetaldehidei ar fi cauza. E posibil, spun cercetatorii, ca acetaldehida sa produca dilatarea vaselor de sange din piele si alte organe periferice, scazand astfel fluxul sanguin spre organele centrale ale corpului; in acest caz, organismul ar incerca sa compenseze alimentarea mai redusa cu sange a acestor organe secretand hormoni care sa mareasca presiunea sangelui in vase (tensiunea arteriala.)

Ca urmare a acestor descoperiri, specialistii recomanda persoanelor care prezinta reactia de inrosire a fetei la ingestia de alcool sa limiteze consumul de bauturi alcoolice, pentru a preveni aparitia hipertensiunii.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

inrosirea fetei alcool coreeni
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0765 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011286 (s)