Caravana proiectului „Acces la cultură al copiilor din mediul rural” a pornit din nou la drum, odată cu reînceperea școlii.

Sute de copii din comunele Aghireșu și Baciu și-au început săptămâna bucurându-se luni, 23 septembrie a.c., de aventurile eroului din spectacolul „Croitorașul cel Isteț”, în regia Emiliei Nechita, prezentat de artiștii Teatrului „Puck”, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Cluj.

Eroul poveștii își descoperă nebănuite puteri și e celebru pentru expresia „că doar nu e puţin lucru să omori şapte muşte dintr-o lovitură”. Drept urmare, pornește în lumea largă pentru a se lăuda cu isprava lui. Aventurile sale culminează cu întrecerea în putere cu Uriaşul Bebe şi cu Marele Uriaş, moment în care are parte de marea revelație: adevărata lui forţă stă în ascuţimea minţii. Cei doi uriași ar fi putut să-l răpună într-o clipă, dacă micul erou nu ar fi născocit probe istețe și îndrăznețe care să îl scoată din bucluc.

Pe drumul de întoarcere către casă, încântat de a doua sa mare victorie, acesta le spune tuturor celor pe care îi întâlnește în cale că în viață „nu contează înălțimea, ci contează istețimea!”.

Spectacolele au avut loc începând cu ora 12.00, respectiv 14.00, în căminele culturale ale celor două comune și au fost interpretate de Robert Gutunoiu și Adina Ungur.

Derulat de Teatrul de Păpuși ,,Puck” și Consiliul Județean, proiectul „Acces la cultură al copiilor din mediul rural” vizează punerea în scenă a spectacolelor pentru copii în toate comunele din județul Cluj. Această inițiativă care duce magia teatrului de păpuși în satele clujene va continua și în săptămânile următoare.

coral