Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a participat ieri, 11 iunie, în cadrul Techsylvania la o discuție deschisă despre modul în care vor arăta orașele viitorului și importanța guvernanței colaborative în modelarea acestora.

A dezbătut aceste teme de actualitate pentru Cluj alături de Peter Vesterbacka – co-fondator al EstBay Area și al popularului joc Angry Birds, Nan Zhou – una dintre cele mai valoroase tinere investitoare în domeniul tehnologiei la nivel mondial, Claudia Griech – director comercial al E.ON Romania și Jan Ameri – antreprenor în domeniul startuprilor.

Subiectele atinse în cadrul panelului au fost importanța conceptului de smart city în vederea îmbunătățirii calității vieții cetățenilor și modul în care implementarea noilor tehnologii inovative precum senzoristica, inteligența artificială sau blockchain vor scădea costul vieții de zi cu zi. Oamenii vor fi în continuare nucleul orașelor, tehnologia fiind doar un instrument care să ajute menținerea unui standard ridicat al calității vieții.

De asemenea, s-a discutat despre modul în care oamenii sunt tot mai activi în viața comunității, democrația participativă fiind următorul pas pe care orașele îl pot lua pentru colaborarea cât mai eficientă dintre cetățeni, instituții publice, universități, mediul privat și ong-uri.

Concluzia desprinsă din aceste discuții este că tehnologia își va urma cursul natural numai dacă reușim să colaborăm atât la nivel local, cât și la nivel global.

Techsylvania aduce împreună 3000 de participanți, veniți la Cluj din toate colțurile lumii. Aceștia au oportunitatea de a asista la prezentări de calitate din domeniul tehnologiei, inovării și a ecosistemului de startup, susținute de peste 60 de speakeri cu renume mondial. În același timp, participanții au oportunitatea să testeze diverse inovații ale companiilor clujene sau internaționale prezente la eveniment.

Techsylvania 2019 este susținut financiar de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.

coral