News Flash:

Tentativa esuata pentru directorul DSV Salaj de a obtine stramutarea, in dosarul de conflict de interese. Incheia polite de asigurare cu firma nevestei

1 Decembrie 2016
1510 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7260 RON (-0.0014)
USD: 4.2652 RON (+0.0051)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Martin Mircea

Martin Mircea Adrian, director in cadrul Directiei Sanitare Veterinare Salaj, a incercat in zadar sa obtina din partea judecatorilor Curtii de Apel Cluj stramutarea procesului in care este trimis in judecata pentru connflict de interese, de la Judecatoria Zalau la o alta instanta egala in grad de pe raza curtii. Instanta clujeana a respins ca nefondata cererea, aratand ca nu exista motive pentru ca stramutarea sa aiba loc, astfel incat procesul va continua la Judecatoria Zalau, in raza teritoriala a careia directorul se presupune ca ar fi comis faptele care i-au atras starea de incompatibilitate si conflictul de interese.

Agentia Nationala de Integritate constata la mijlocul lunii octombrie a acestui an incalcarea regimului juridic al conflictului de interese in materie administrativa si penala de catre Martin Mircea Adrian, director executiv in cadrul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Salaj.

Potrivit ANI, desi acesta avea obligatia sa se abtina de la luarea deciziei sale, in timpul exercitarii functiei publice, Martin Mircea Adrian a incheiat 51 polite de asigurare, atat cu Societatea Asigurare-Reasigurare Astra S.A, la care sotia sa detine functia de director sucursala, cat si cu Astra - S.C. Mirvalmar Agent de Asigurare S.R.L societate la care sotia sa detine calitatea de asociat si a detinut functia de administrato,  si a semnat documentele care au stat la baza incheierii acestora, fara a informa seful ierarhic caruia ii este subordonat direct in vederea masurilor care se impun pentru exercitarea cu impartialitate a functiei publice.
Martin Mircea
Martin Mircea Adrian incheia polite de asigurare in numele DSV Salaj cu firma la care lucra nevasta-sa 

In temeiul politelor incheiate, Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Salaj a platit catre Societatea Asigurare-Reasigurare Astra S.A. si S.C. Mirvalmar Agent de Asigurare S.R.L. suma totala de aproximativ 143.773 lei.

Totodata, au fost identificate elemente in sensul existentei unui conflict de interese penal, intrucat Martin Mircea Adrian a participat la luarea unor decizii si a indeplinit acte prin care s-au realizat foloase patrimoniale pentru sotia sa.

Persoana evaluata a incalcat, astfel, legislatia privind conflictul de interese atat in materie administrativa in raport cu dispozitiile art. 79, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003 potrivit caruia: „Functionarul public este in conflict de interese daca se afla in una dintre urmatoarele situatii: interesele sale patrimoniale, ale sotului sau rudelor sale de gradul I pot influenta deciziile pe care trebuie sa le ia in exercitarea functiei publice", cat si in materie penala, in raport cu dispozitiile art. 301 din Codul Penal al Romaniei, potrivit caruia „Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, a indeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obtinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru sotul sau, pentru o ruda ori pentru un afin pana la gradul II inclusiv sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de foloase de orice natura, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica".

Avand in vedere cele de mai sus, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Zalau, in vederea verificarii indiciilor privind savarsirea de catre Martin Mircea Adrian a infractiunii de conflict de interese, prevazuta de art. 301 din Codul Penal al Romaniei.

"Persoana evaluata a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Martin Mircea Adrian a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat [...] incalcarea obligatiilor legale privind conflictul de interese [...] constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demniatii, functiei sau activitatii respective [...]".

„Persoana [...] fata de care s-a constatat existenta conflictului de interese [...] este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica [...] pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului" se arata intr-un comunicat al Agentiei Nationale de Integritate (ANI).

Foto: http://salaj.transilvania-localitati.ro/ 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Martin_Mircea_Adrian
martin mircea dsv salaj conflict interese ani
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1446 (s) | 23 queries | Mysql time :0.043714 (s)