Doi tineri din judetul Bacau au fost gasiti morti intr-o masina cumparata de doar cateva ore. Tanarul de la volan si-ar fi invitat prietena la o plimbare, desi nu avea permis.

Cand au tras pe dreapta, au lasat motorul pornit, iar o defectiune a masinii i-a ucis. Noxele au fost evacuate in interior. Daca tanarul ar fi mers la service cu autoturismul, ar fi descoperit usor capcana mortala, spun specialistii.

Cel mai probabil, tanarul nu a verificat masina inainte sa o cumpere. Orice mecanic ar fi vazut defectul mortal. Primele cercetari arata ca teava de evacuare a noxelor era sparta, asa ca circuitul monoxidului de carbon a fost inversat, iar evacuarea s-a facut in interior.

Radu Munteanu, mecanic auto: Se poate sa fie sparta teava si sa intre miros in masina si automat gazele dar e putin ciudat ca trebuia sa simta miros de gaze.

Chiar daca autoturismul vechi arata bine la exterior, este importanta o verificare amanuntita inainte de a bate palma cu vanzatorul. In Romania, trei din patru masini sunt mai vechi de 10 ani.

coral