Toamna nu va mai fi la fel in Romania! Schimbarile climaterice se desfasoara cu o rapiditate care ii determina pe meteorologi sa anticipeze ca ne putem astepta la surprize majore si nu neaparat placute din punct de vedere atmosferic. Luna septembrie, spre exemplu, aduce temperaturi care sunt peste media normala, in prima parte a intervalului, si sub medie in cea de-a doua parte.

Primele zile ale lunii septembrie vor fi caracterizate prin temperaturi care vor ajunge pana la 29 de grade, iar incepand cu data de 14 va fi inregistrata o scadere accentuata a temperaturii. Spre sfarsitul lunii, minima va atinge chiar 18 grade Celsius. Luna septembrie nu se anunta a fi bogata in precipitatii, meteorologii anuntandu-ne ca ploile isi vor face aparitia, insa nu in cantitati impresionante. Este vorba despre averse si posibile descarcari electrice.

Graficul prezentat mai jos este elocvent in ceea ce priveste schimbarile de temperatura din luna septembrie. Mercurul din termometre va scadea, treptat, iar la sfarsitul lunii se vor inregistra temperaturi care se vor situa sub media normala pentru aceasta perioada a anului.

coral