Poliția română a făcut publică lista celor mai urmăriți infractori din 2019 pe județe, în continuare aflați în libertate și considerați perioculoși de către oamenii legii.

De la evaziuni fiscale de milioane de euro și până la furturi ordinare, cotidianul Bună Ziua Cluj vă prezintă care sunt cei mai căutați fugari din județ, precum și faptele pentru care aceștia au fost dați în urmărire națională.

1. Ioan Bene, Cluj-Napoca. Condamnat pentru evaziune fiscală

De departe cel mai cunoscut infractor din lista, omul de afaceri Ioan Bene este dat în urmărire generală, după ce Tribunalul București a emis pe numele său un mandat pentru executarea unei pedepse de 5 ani pentru evaziune fiscală.

Potrivit polițiștilor, acesta ar avea o Constituție atletică, fața rotundă, ochi căprui și păr șaten, drept, tuns scurt. Cu toate acestea, este puțin probabil ca cineva să-l recunoască în țară, Ioan bene aflându-se, cel mai probabil, în Italia, acolo unde este proprietarul unei vile în sudul țării.

2. Hideg George Iulian, Turda. Căutat pentru înșelăciune bancară

În vârstă de 33 de ani, Hideg George Iulian este căutat de mai bine de trei ani, în baza unui mandat emis de către judecătoria Turda, care îl condamna la 4 ani de închisoare, cu executare, pentru complicitate la înșelăciune.

Potrivit Poliției Române, în perioada septembrie-decembrie 2007, acesta i-a sprijinit material și moral, în mod repetat, pe inculpații C.A., C.R. și pe numiții H.M., M.G., L.R. și M.D.S. în efectuarea demersurilor prealabile pentru contractarea de credite bancare în sumă totală 206.200 lei de la unități bancare din Turda și Cluj-Napoca, prin intermedierea obținerii unor înscrisuri false de angajare, întocmite de către V.A. și prin consilierea lor cu privire la ceea ce trebuie să susțină în fața angajaților băncii de credite pentru a-i convinge cu privire la îndeplinirea condițiilor necesare contractării creditelor.

3. Aranyasz Stefan, Mihai-Viteazu. Căutat pentru furt și viol

Aranyasz Stefan continuă să fie căutat de către organele de poliție, chiar dacă acesta a fost condamnat definitiv pentru furt la pedeapsa înnchisorii, cu executare, de ani de zile.

Originar din Cluj-Napoca dar cu domiciliu în comuna clujeană Mihai-Viteazu, infractorul de 32 de ani este cautat și în Cehia, presa din țara vecina susținând că acesta i-ar fi violat soția unui coleg de muncă, alături de care lucra pe un șantier de construcții.

4. Râpaș Ioan, Cluj-Napoca. Căutat pentru ucidere din culpă

Ioan Rapas, în vârstă de 60  de ani, este cautat pentru o ucidere din culpa, fapta pentru care a fost condamnat la 4 ani si 6 luni de inchisoare. Acesta, în calitate de șofer al firmei Vel Pitar a provocat un accident de circulatie in zona localitatii Ghiris in vara anului 2011, în urma căruia au decedat patru persoane. Râpaș a fost iniția condamnat la trei ani de închisoare, doar ca apoi, in 2014, pedeapsa să îi fie majorată.

5. Juverdeanu Gheroghe Adrian, Cluj-Napoca. Urmărit pentru trafic de droguri

Inițial spărgător de bănci prin Grecia la începutul anilor 2000, ”Juvele”, așa cum este cunoscut în lumea interlopă,  s-a reprofilat ulterior pe trafic de droguri, fiind comandat definitiv la 8 ani de închisoare, cu executare, pentru trafic de stupefiante.

6. Ciurar Nadia, Apahida. Furturi

Nadia Ciurar, de 35 de ani, nascuta in Suceava, domiciliata in Apahida este singura femeie de pe lista persoanelor urmarite a IPJ ClujAceasta a fost prinsa in 2008 dupa ce a furat din mai multe magazine din centrul Clujului. Ulterior a fost condamnata in mai multe dosare pentru furt calificat, rezultand o pedeapsa finala, prin contopire, de 4 ani si 3 luni. Pentru ca avea acasa un copil ce nu implinise un an, la inceputul anului 2012 Nadia Ciurar a inaintat cerere de intrerupere a pedepsei, ce a fost aprobata de Judecatoria Gherla. Instanta a dipus sa fie eliberata pana cand copilul implineste un an. Termenul la care femeia trebuia sa se predea era 20 noiembrie 2012.  Penru ca nu s-a prezentat la data stabilita, politia  dat-o in urmarire generala. Femeia a fost condamnata la 2 ani de inchisoare, perioada ce s-a adaugat la pedeapsa initiala de 4 ani si 3 luni pe care o avea de executat. Din condamnarea initiala executase doar 96 de zile pana cand a obtinut inreruperea pedepsei.

 

7. Olteanu Gliceriu Claudiu, Cluj-Napoca. Cautat pentru furturi

Claudiu Gliceriu Olteanu este dat in urmarire nationala, dupa ce a fost condamnat la 4 ani si 2 luni de inchisoare pentru furt.

8. Calean Alexandru Cristinel, Jucu, Cautat pentru furturi

Calean Alexandru Cristinel are de executat o pedeapsa de doi ani si doua luni de inchisoare, pentru furt.

  coral