Laurențiu Eronim Uțiu, traficantul de droguri cunoscut opiniei publice mai degrabă datorită notorietății victimelor sale, mai rămâne 30 de zile după gratii, dupa ce magistrații Curții de Apel Cluj i-au respins acetuia contestația împotriva încheierii  Tribunalului Cluj care dispunea prelungirea măsurii preventive.

În 2008, clujeanul Laurențiu Eronim Uțiu făcea parte dintr-un grup specializat cu furturile din locuințe. Una dintre casele în care acesta a intrat prin efracție era cea a actorului Florin Piersic. Din locuința de vacanță a acestuia, Eronim Laurențiu furase pistoalele lui Mărgelatu și câteva sticle de whiskey din rezerva personală a actorului. În timpul procesului, Florin Piersic a renunțat să mai ceară daune hoților, motiv pentru care Eronim a primit o pedeapsă mai ușoară, și anume trei ani de închisoare cu suspendare. 

Ulterior acesta se pare ca s-ar fi lasat de furtiri și s-a apucat de o afacere mai lucrativă, și anume cea a traficului de droguri, mai precis a etnobotanicelor. 

„În fapt s-a reţinut că în perioada 2016 – la zi, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, inculpatul Laurențiu Eronim Uțiu a procurat, preparat, ambalat, a stocat-depozitat, a manipulat, a pus în vânzare, a plasat pe piaţă şi a livrat zilnic, fără autorizaţie, produse susceptibile de a avea efecte psihoactive conţinând compusul 5F-MDMB-PINACA, unui număr de câteva zeci de persoane, printre care L.D. , V.C. , K.R. , R.A.V. , O.L. , B.A.G. , T.A.D. , A.V., P.J. şi P.J. În aceeaşi perioadă infracţională, suspecţii P.J. şi P.J. au manipulat, pus în vânzare şi plasat pe piaţă fără autorizaţie, mai multor persoane, produse susceptibile de a avea efecte psihoactive conţinând compusul 5F-MDMB-PINACA procurate de la suspectul Laurențiu Eronim Uțiu”, arătau anchetatorii care ulterior l-au trimis în judecată în stare de arest preventiv.

coral