Un copil de 1 an si 4 luni a murit, iar un altul de 10 ani a ajuns la spital, cu arsuri grave, alti doi frati ai lor fiind salvati, in urma unui incendiu izbucnit, joi, intr-o gospodarie din localitatea Mandresti, informeaza Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Galati.

Potrivit sursei citate, in urma apelului la 112 care anunta un incendiu la o gospodarie din Mandresti, s-au deplasat, in prima faza, doua autospeciale de la Garda de Pompieri Tecuci, impreuna cu o ambulanta SMURD.

Ulterior, cand s-a anuntat ca sunt mai multi copii in camera afectata de incendiu, s-au deplasat si elicopterul SMURD si inca o autospeciala de la Garda de Pompieri Pechea.

„Cand au ajuns la eveniment, incendiul fusese localizat de catre SVSU (Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta-n.r.). O camera era afectata de incendiul pornit de la o soba. Inainte de incendiu, mama copiilor lasase in camera patru copii: doi gemeni de 1 an si 4 luni, un copil de 4 ani si unul de 10 ani”, se spune in informare.

Cercetarile organelor abilitate au aratat ca minorul de 10 ani a folosit un recipient cu benzina pentru a aprinde focul, fapt care a produs o deflagratie si raspandirea focului in tot dormitorul.

coral