Cazul de la Caracal a socat o tara intreaga, care urmareste cu sufletul la gura evolutia anchetei si inca se mai spera ca Alexandra sa fie in viata. Mediatizarea acestei tragedii, cu familiile indurerate a creat valva printre telespectatori, care au facut reclamatii la CNA in acest sens.

Modul in care s-a vazut pe TV cazul de la Caracal a fost reclamat de telespectatori, dar si de organizatia ActiveWatch, potrivit Paginademedia.ro.

ActiveWatch, de exemplu, reclama o emisiune Antena 3 in care au fost prezentate imagini cu familia uneia dintre tinere, surprinsa in momentul in care a aflat ca adolescenta a fost ucisa. Pe langa cele sase reclamatii, CNA a decis sa faca si o monitorizare de linie a principalelor posturi de televiziune, pentru a vedea cum a fost reflectat cazul.

Consiliul National al Audiovizualului a dat ieri un comunicat, prin care indeamna televiziunile sa trateze cazurile„cu decenta si responsabilitate”.  „Membrii CNA le reamintesct radiodifuzorilor obligatia de a trata cu decenta si responsabilitate acest subiect si de a respecta, in cadrul programelor audiovizuale, drepturile si libertatile fundamentale ale omului, protectia demnitatii umane si a dreptului la propria imagine, precum si asigurarea informarii corecte – prevazute in legislatia audiovizualului”, noteaza acelasi document, potrivit aceleiasi surse.
Arestat preventiv pentru 30 de zile!

Gheorghe Dinca a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, prin decizia magistratilor Tribunalului Dolj. Barbatul de 66 de ani a recunoscut cele doua crime dupa ce, duminica dimineata, legistii au confirmat suspiciunea anchetatorilor, dupa primele rezultate ADN: oasele gasite in curtea lui sunt de om. Gheorghe Dinca a recunoscut in fata procurorilor ca a ucis-o pe Luiza in ziua in care a rapit-o, in luna aprilie, potrivit unor noi date din ancheta. De asemenea, probele arata ca a ucis-o si incinerat-o pe Alexandra chiar in curtea casei sale. Barbatul a recunoscut, la audieri, ca a omorat-o pe fata imediat ce si-a dat seama ca aceasta sunase dupa ajutor.

Alexandra, in varsta de 15 ani, a fost data disparuta miercurea trecuta, in 24 iulie, iar joi fata a sunat de trei ori la Serviciul de Urgenta 112, anuntand ca a fost sechestrata si violata. Politistii au avut nevoie de 19 ore pentru a intra in imobilul principalului suspect.

In luna aprilie a acestui an, Luiza Mihaela Melencu, din judetul Dolj, a disparut in conditii similare: a luat o masina la ocazie. Dupa ce a aparut cazul Alexandrei, au inceput banuielile ca ea a fost o alta victima a lui Gheorghe Dinca.

coral